Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Легенда џез гитаре одаје почаст легенди рок гитаре

rss

19.07.2021.

Последњих деценија један од најактуелнијих џез гитариста Стенли Џордан, познат по својој „тапинг“ а могло би се рећи и „клавирској“ техници свирања гитаре обема рукама на врату гитаре – представиће на на Нишвилу програм: „Stanley plays Jimi“ – којим одаје почаст и обележава 50 година од смрти сигурно најоригиналнијег рок гитаристе Џимија Хендрикса, али и његовог легендарног наступа на Вудсток фестивалу. У класичнох „хендриксовској“ формацији трија (Laurence Cottle – бас и Gabor Dornyei – бубњеви), Стенли Џордан ће наступити у петак 13. августа.

Фото: Милош Миладиновић / Нишвил

Иако и сам Џордан каже да ово јесте „tribute“ програм (па је у склопу тога на бини и обучен као Хендрикс) то је ипак далеко изнад пуке имитације, јер се он својом креативношћу надовезује на Џимијево наслеђе. “Ово је, каже Џордан, нека врста фантазијског концерта – односно моје виђење како би Хендрикс, да је жив – свирао данас.

“Увек сам, каже Џордан, осећао снажну повезаност са Хендриксом – он је био први гитариста којег сам опонашао као клинац. Пре него што сам се окренуо џезу, слушао сам рок музику, а управо ме је Хендриксова музика и усмерила ка џезу”.

 

Предстојећи Нишвил џез фестивал одржаће се од 6 до 15. августа 2021, а главни фестивалски програм ће бити одржан од четвртка до недеље, од 12 до 15. августа 2021. године на Платоу нишке Тврђаве.

До петка, 16. јула актуелна је промо цена Комплета улазница од само 3.000 динара за 25 концерата у централном фестивалском постору.
Од суботе, 17. јула Комплет улазница ће коштати 4.000 динара, а у продаји ће бити и Појединачне улазнице по цени од 1.750 динара за једно вече.

Улазнице се могу купити на свим продајним местима у мрежи Тицкет Висион у Србији и иностранству, као и путем онлине продаје на: Tickets.rs

Продајна места погледајте овде.

Напомена: све улазнице које су купљене за Нишвил 2020 у мрежи Тикет Висион валидне су и за овогодишњи фестивал!


# Нишвил фестивал концерт
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима