Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu

rss

18.11.2015. Jelena Marinović, RTS

U Aleksincu se održava 4. Festival prvoizvedenih predstava. Do nedelje, kada se festival zatvara, aleksinačka pozorišna publika moći će da vidi 5 predstava pozorišnih ansambala iz Kruševca, Šapca, Kragujevca i Beograda.

festival PIP 2015, foto Radio Aleksinac

Na 4. Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu pozorišna publika moći će da vidi pet predstava pozorišnih ansambala iz Kruševca, Šapca, Kragujevca i Beograda.

Od ove godine, uz ranije ustanovljene nagrade namenjene rediteljima, dramaturzima i glumcima, dodeljivaće se i nagrada za najboljeg mladog glumca koja nosi ime Dušan Duka Jovanović, u čast premilnulog osnivača festivala.

U okviru festivala sinoć je pred punom salom izvedena predstava "Princip superstar (Mesečari)" u režiji Nebojše Bradića, koji kaže da rad na predstavi po tekstu koji se prvi put postavlja na scenu predstavlja izazov.

"Svakako to je uspostavljanje novog puta, trasirannje puta, i predstavlja izazov. Suočavanje sa dramskim tekstom, sa ansamblom je nešto što formira novo iskustvo i zato je Festival praizvedbi izazov i za stvaraoca da te svoje prve korake u uspostavljanju nove produkcije proveri i sa publikom", kaže Nebojša Bradić, reditelj.

video...

Komentara: 1


# festival Dušan Duka Jovanović Festival prvoizvedenih predstava Nebojša Bradić
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-1)

    Taša 19.11.2015.
    Bravo za ovaj festival.
    Sinoc je u domu kulture bilo prepuno.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima