Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Фестивал првоизведених представа у Алексинцу

rss

18.11.2015. Јелена Мариновић, РТС

У Алексинцу се одржава 4. Фестивал првоизведених представа. До недеље, када се фестивал затвара, алексиначка позоришна публика моћи ће да види 5 представа позоришних ансамбала из Крушевца, Шапца, Крагујевца и Београда.

фестивал ПИП 2015, фото Радио Алексинац

На 4. Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу позоришна публика моћи ће да види пет представа позоришних ансамбала из Крушевца, Шапца, Крагујевца и Београда.

Од ове године, уз раније установљене награде намењене редитељима, драматурзима и глумцима, додељиваће се и награда за најбољег младог глумца која носи име Душан Дука Јовановић, у част премилнулог оснивача фестивала.

У оквиру фестивала синоћ је пред пуном салом изведена представа "Принцип суперстар (Месечари)" у режији Небојше Брадића, који каже да рад на представи по тексту који се први пут поставља на сцену представља изазов.

"Свакако то је успостављање новог пута, трасиранње пута, и представља изазов. Суочавање са драмским текстом, са ансамблом је нешто што формира ново искуство и зато је Фестивал праизведби изазов и за ствараоца да те своје прве кораке у успостављању нове продукције провери и са публиком", каже Небојша Брадић, редитељ.


# фестивал Душан Дука Јовановић Фестивал првоизведених представа Небојша Брадић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима