Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Projekcija i tribina o Draganu Panteliću, fudbalskom asu

rss

11.05.2021.

Dokumentarni film “Broj 1“, o Draganu Panteliću, fudbalskom asu, treneru i golmanu Radničkog iz Niša i reprezentacije Jugoslavije, biće prikazan u Aleksincu u petak 14. maja sa početkom u 18 časova.

Projekcija i tribina o Draganu Panteliću, fudbalskom asu

Bogata sportska karijera Dragana Pantelića, započeta u Lešnici, preko Niša, Španije, Francuske, Zaječara, dovela ga je do fudbalske reprezentacije sveta i Evrope. Svojom formom i sadržajem dokumentarac „Broj 1“ otkriva brojne, do sada, neispričane priče o ovom jedinstvenom i zanimljivom čoveku.

„Film je bogat njegovim i svedočanstvima ljudi koji ga poznaju dugo i dovoljno dobro da su mogli da nam otkriju neke veoma važne detalje. Kroz film vas vode priče nekoliko, za Dragana, izuzetno važnih figura iz domaćeg sporta, kao i prijatelja i porodice. Uz obilje do sada neobjavljenog dokumentarnog materijala, napravili smo svojevrstan dokument vremena, koje neki nazivaju zlatnim dobom jugoslovenskog fudbala. Uzbudljiva i emotivna filmska priča koja prosto fercera od života i koja bi mladim ljudima koji ulaze u svet vrhunskog sporta mogla da bude podstrek i putokaz kako neko ko je potekao iz malog mesta može da dopre do šampionskih visina“, otkriva Vladimir Ristić reditelj filma.

Urađen iz nekoliko segmenata film otkriva do sada neotkrivene pikanterije sa svetskog prvenstva u Španiji i debiju mladog golmana. Kroz priču o Panti i niškom Radničkom utkan je niz zanimljivosti u kojima je jedan od aktera i višegodišnji selektor naše fudbalske reprezentacije Miljan Miljanić, kao i trener Ninković. Posebna priča je o njegovom angažmanu u selekciji Evrope koju su činili Safet Sušić, Bruno Pecej, Franc Bekenbauer, Rud Krol, Oleg Blohin, Manfred Kalc, Kevin Kigen, Johan Krojf, Hanzi Miler. Mnogi pamte  bravurozne odbrane i nepogrešive realizacije penala, ali najčešće prepričavaju Pantin gol postignut sa 80 metara daljine, sa gola na gol, protiv Mostaraca.

Projekcija filma i tribina "No 1 - Dragan Pantelić Panta". Petak, 14. maj 2021. u 18.00 sati, velika sala Doma kulture Aleksinac. Cena ulaznice 100 dinara.

 

Izvor


# Centar za kulturu i umetnost dom kulture Dragan Pantelić
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima