Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пројекција и трибина о Драгану Пантелићу, фудбалском асу

rss

11.05.2021.

Документарни филм “Број 1“, о Драгану Пантелићу, фудбалском асу, тренеру и голману Радничког из Ниша и репрезентације Југославије, биће приказан у Алексинцу у петак 14. маја са почетком у 18 часова.

Пројекција и трибина о Драгану Пантелићу, фудбалском асу

Богата спортска каријера Драгана Пантелића, започета у Лешници, преко Ниша, Шпаније, Француске, Зајечара, довела га је до фудбалске репрезентације света и Европе. Својом формом и садржајем документарац „Број 1“ открива бројне, до сада, неиспричане приче о овом јединственом и занимљивом човеку.

„Филм је богат његовим и сведочанствима људи који га познају дуго и довољно добро да су могли да нам открију неке веома важне детаље. Кроз филм вас воде приче неколико, за Драгана, изузетно важних фигура из домаћег спорта, као и пријатеља и породице. Уз обиље до сада необјављеног документарног материјала, направили смо својеврстан документ времена, које неки називају златним добом југословенског фудбала. Узбудљива и емотивна филмска прича која просто ферцера од живота и која би младим људима који улазе у свет врхунског спорта могла да буде подстрек и путоказ како неко ко је потекао из малог места може да допре до шампионских висина“, открива Владимир Ристић редитељ филма.

Урађен из неколико сегмената филм открива до сада неоткривене пикантерије са светског првенства у Шпанији и дебију младог голмана. Кроз причу о Панти и нишком Радничком уткан је низ занимљивости у којима је један од актера и вишегодишњи селектор наше фудбалске репрезентације Миљан Миљанић, као и тренер Нинковић. Посебна прича је о његовом ангажману у селекцији Европе коју су чинили Сафет Сушић, Бруно Пецеј, Франц Бекенбауер, Руд Крол, Олег Блохин, Манфред Калц, Кевин Киген, Јохан Кројф, Ханзи Милер. Многи памте  бравурозне одбране и непогрешиве реализације пенала, али најчешће препричавају Пантин гол постигнут са 80 метара даљине, са гола на гол, против Мостараца.

Пројекција филма и трибина "No 1 - Драган Пантелић Панта". Петак, 14. мај 2021. у 18.00 сати, велика сала Дома културе Алексинац. Цена улазнице 100 динара.

 

Извор


# Центар за културу и уметност дом културе Драган Пантелић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима