Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šepetkovski igra "Koštanin tvist" u Aleksincu

rss

12.10.2020. Aleksinac.net

U utorak, 13. oktobra, sa početkom u 20 časova održaće se predstava "Koštanin tvist", po motivima drame Lica Hibnera „Greta, strana 89”.

Šepetkovski igra "Koštanin tvist" u Aleksincu

Ovo je komedija o smislu stvaranja i tragedija o neostvarenim ambicijama. Ili obrnuto. Da li je put ka uspehu u ugađanju sebi i svojim hirovima ili u dubljem, ljubavnom osluškivanju drugog čoveka i davanju? - stoji u opisu predstave. 

Glumci predstave ,,Koštanin tvist” (Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski) tumače više likova, tačnije tipova ,,reditelja”, ,,glumica”, ,,glumaca”, ,,dramaturga”, ,,dekoratera”... svih onih koji svako pozorište čine živim.

Svaki od reditelja vidi ,,Koštanu” i scenu koju režira na poseban način, svojstven njegovom senzibilitetu, životnom iskustvu i talentu. Svaka glumica koja igra tu scenu doživljava je drugačije, svojstveno njenom daru, iskustvu i ambicijama. A sudar tih stremljenja i karaktera reditelja i glumaca, u pozorištu tako često nespojivih, dovodi do urnebesnih situacija, povišenih emocija i žestokih sukoba.

Igraju Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski, koji je adaptirao tekst i režirao predstavu. Produkcija pozorište „Slavija”, Beograd.

Utorak, 13. oktobar 2020. u 20.00 sati.
Velika sala Doma kulture Aleksinac.
Cena ulaznice 300 dinara.


# Centar za kulturu i umetnost pozorište dom kulture Andrej Šepetkovski
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima