Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Odlaže se festival jer scena nije bezbedna

rss

20.11.2014. izvor: Radio Aleksinac

Treći Festival prvoizvedenih predstava u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac, koji je trebalo da bude održan tokom ove sedmice, iz opravdanih razloga odložen je za treću sedmicu februara naredne godine.

Odlaže se festival jer scena nije bezbedna

Razlog odlaganja je, kako je za Radio Aleksinac potvrdio predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković, tehnička neispravnost bine, koja nije mogla da bude osposobljena na vreme.

- Inspekcijski organi, to jest službe zadužene za kontrolu scena po Srbiji, su utvrdili da naša scena nije bezbedna, to jest da nema atest da bi na njoj mogle da se izvode pozorišne predstave. Iz tih razloga je i izdata zarana za izvođenjepredstava. Mi smo odmah reagovali i preduzeće koje se bavi tim poslovima će u toku ove nedelje popraviti scenu. Nakon toga ćemo dobiti atest i scena će biti odobrena za upotrebu.

Prema novom planu, festival će početi u utorak, 17. februara, i trajaće do nedelje 22. februara. Raspored predstava će ostati nepromenjen, ali neće biti slobodnog dana, kako je to ranije bilo predviđeno. Veljković je najavio i da će četvrti festival biti održan u starom terminu, novembra meseca naredne godine.

 


# Grujica Veljković Centar za kulturu i umetnost pozorište predstava festival Radio Aleksinac
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima