Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Danas počinje deveti Festival prvoizvedenih predstava

rss

22.11.2021.

Predstavom Beogradskog dramskog pozorišta „Fine mrtve d(j)evojke”, večeras u 20 časova i zvanično će otpočeti ovogodišnji Festival prvoizvedenih predstava, popularni PIP. U svakodnevne predstave posetioci će moći da uživaju i u bogatom pratećem programu.

Danas počinje deveti Festival prvoizvedenih predstava

Prateći program IX Festivala prvoizvedenih predstava:

Ponedeljak, 22.11.2021.

19.00 sati, Art galerija Doma kulture Aleksinac

Otvaranje izložbe fotografija Marka Miladinovića, sa prethodnog, osmog Festivala PIP 2019. i

Tematske izložbe fotografija sa prethodnih festivala PIP 2012-2018.

19.15 sati, Hol Doma kulture Aleksinac

Otvaranje humanitarne izložbe crteža Portreti glumaca - autori Damir Đorđević i Milan Vukobratović.

Sav prihod je namenjen za Sofijin prvi korak.

Utorak, 23.11.2021.

18.00 sati, Sala Doma Omladine (Dom kulture Aleksinac)

Projekcija dokumentarnog filma „Glumčina” o Zoranu Radmiloviću

Film je rađen u produkciji „Siti grupe” iz Niša, a koproducent je Narodno pozorište Timočke Krajine „Zoran Radmilović”.

Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

19.10 sati, Sala Doma Omladine (Dom kulture Aleksinac)

Promocija knjige Čarobnjak Radmilović, gost Milan Caci Mihailović

„Uspomenar 4 – Čarobnjak Zoran Radmilović” nova je knjiga poznatog srpskog glumca Milana Cacija Mihailovića. Nakon Uspomenara 1, 2 i 3 koji su omaž izuzetnim ljudima sa kojima je imao priliku da igra, Uspomenar 4 je posvećen Zoranu Radmiloviću.

„Uspomenar 4 – Čarobnjak Zoran Radmilović” publikovan je povodom 35 godina od smrti Zorana Radmilovića, a izdavač je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”.

Sreda, 24.11.2021.

19.30 sati, Art galerija Doma kulture Aleksinac

Promocija časopisa Scena i drugih izdanja Sterijinog pozorja iz Novog Sada

Učestvuju Miroslav Miki Radonjić, Goran Ibrajter, Milivoje Mlađenović.

U prepodnevnim satima 23, 24. i 25. novembra 2021. biće organizovane radionice za decu na temu pozorišta, u saradnji sa osnovnim školama u Aleksincu.

Prvog dana Festivala gledaćemo predstavu dramskog pozorišta „Fine mrtve d(j)evojke”. U predstavi igraju Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Ivan Zarić, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić, Danijel Sič, Slađana Vlajović, Vladan Milić, Zoran Đorđević i Mladen Sovilj.

„Fine mrtve d(j)evojke” je komad koji je i kao filmski i kao scenski predložak izazvao niz kontroverzi. Inspirisao je mladog reditelja Patrika Lazića da se intrigantnim temama pozabavi u diplomskoj predstavi. Kroz priču o lezbijskom paru koji pokušava da ostvari miran život, te njegovim suočavanjem s nerazumevanjem i predrasudama, Matišić dotiče niz neprijatnih, prozivajućih, socijalnih pitanja.

Zbog pandemije korona virusa broj posetilaca na ovogodišnjem Festivalu je ograničen, zbog toga u prodaji nema kompleta karata, već samo pojedinačnih ulaznica po ceni od 400 dinara.

Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu organizuje Centar za kulturu i umetnost, a pokrovitelj je Opština Aleksinac.


# fotografija Centar za kulturu i umetnost pozorište predstava festival Ana Nikolić Zoran Đorđević Festival prvoizvedenih predstava Milivoje Mlađenović Dušan Kovačević
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima