Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одлаже се фестивал јер сцена није безбедна

rss

20.11.2014. извор: Радио Алексинац

Трећи Фестивал првоизведених представа у организацији Центра за културу и уметност Алексинац, који је требало да буде одржан током ове седмице, из оправданих разлога одложен је за трећу седмицу фебруара наредне године.

Одлаже се фестивал јер сцена није безбедна

Разлог одлагања је, како је за Радио Алексинац потврдио председник фестивалског одбора Грујица Вељковић, техничка неисправност бине, која није могла да буде оспособљена на време.

- Инспекцијски органи, то јест службе задужене за контролу сцена по Србији, су утврдили да наша сцена није безбедна, то јест да нема атест да би на њој могле да се изводе позоришне представе. Из тих разлога је и издата зарана за извођењепредстава. Ми смо одмах реаговали и предузеће које се бави тим пословима ће у току ове недеље поправити сцену. Након тога ћемо добити атест и сцена ће бити одобрена за употребу.

Према новом плану, фестивал ће почети у уторак, 17. фебруара, и трајаће до недеље 22. фебруара. Распоред представа ће остати непромењен, али неће бити слободног дана, како је то раније било предвиђено. Вељковић је најавио и да ће четврти фестивал бити одржан у старом термину, новембра месеца наредне године.

 


# Грујица Вељковић Центар за културу и уметност позориште представа фестивал Радио Алексинац
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима