Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

O filmu „SVE(T) na leđima žene“

rss

05.08.2022. Nišvil Festival

Premijera dokumentarnog filma „ SVE(T)na leđima žene“ – o seksizmu u razgovoru sa Mirjanom Karanović, u produkciji Nove mreže iz Niša, biće na otvaranju Nišvil Džez TEATARSKOG festivala u petak 5. avgusta u 19.30 u sali Oficirskog doma. Ulaz je slobodan.

O filmu „SVE(T) na leđima žene“

O svom iskustvu na temu seksizma i rodne ravnopravnosti u svakodnevnom životu i medijima, kroz dokumentarni film „SVE(T) na leđima žene“ govori višestruko nagrađivana srpska glumica i rediteljka Mirjana Karanović.

Ona ukazuje na predrasude i stereotipe patrijahalnog društva sa kojima se svakodnevno susreću žene na ovim prostorima. 

Cilj filma koji je deo projekta “Seksizam u svakodnevnom životu i medijima” je podizanje svesti i bolja informisanost građanki i građana na jugu Srbije o rodnim stereotipima u medijskom prostoru i svakodnevnom životu kroz pojam seksizma. 

Nakon prikazivanja u Nišu, ovaj film videće i publika u Hrvatskoj na medijskom festivalu u Fažani (Istra) koji ove godine ima temu žene i mediji. U planu je prikazivanje filma i na ostalim festivalima u Srbiji, regionu i Evropi.

Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira  Media & Reform Centar Niš.

Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove  MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Kreatorke dok. filma su Branislava Jovanović i Maja Mitić

Režija: Maja Mitić
Produkcija: Branislava Jovanović
Montaža: Darko Ković
Kamera: Marija Momić i Bojan Marojević
Zvuk: Filip Tančić
Muzika: Nebojša Vojvodić
Fotograf: Ivan Jovanović


# Nišvil festival Ivan Jovanović Mirjana Karanović Premijera Sve(t) na leđima žene
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima