Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Концерт у Крагујевцу

rss

19.12.2022. Слађана Марковић

На позив Крагујевачког певачког друштва, Алексиначки мешовити хор Шуматовац недавно је боравио у Крагујевцу, где су ова два хора одржала заједнички концерт у Народном музеју.

Концерт у Крагујевцу

        Што се хора Шуматовац тиче, било је ту ренесансних композиција, као и духовних, народних, али и домаћег и страног попа. Публика је посебно реаговала на Свилен конац, у аранжману Жиже Милосављевића, док је громогласним аплаузом наградила извођење композиције Људи није фер, у аранжману диригента Димитрија Голубовића. У питању је позната рок композиције групе Смак, која је иначе  понос  Крагујевца.

После одличног концерта, из препуне сале Народног музеја, хорови су наставили дружење у просторијама СКЦ, уз сјајну атмосферу и договоре о будућој сарадњи, а ту се нашао и постер Радомира Михајловић Точка, као наручен за фотографисање за успомену на дивно гостовање и пријатне домаћине.

 Хорови су се представили различитим, али подједнако атрактивним репертоаром, и сјајним извођењем, што је  награђено овацијама публике, која је препунила галеријску салу Народног музеја Шумадија.


# Шуматовац Шуматовац хор Крагујевац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима