Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Književnik Dragiša Marković ne posustaje

rss

16.01.2014. D. Ostojić

Jedan od najboljih srpskih pisaca Juga Srbije napisao novu, šestu po redu,knjigu pesama o sportu. Dragiša Marković je samim naslovom poslao lepu poruku najmlađima.

Književnik Dragiša Marković ne posustaje

Knjiga "Sport nas deco snaži" biće objavljena ove godine, pred samo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Osim fudbala Dragiša se bavio i sportistima iz sveta košarke, tenisa, rukometa i odbojke.

"Ovom knjigom sam želeo da deci poručim da je sport prava stvar. Da im ukažem na jedan interesantan način na sportske legende poput Piksija, Džajića, Beare, Pelea, ali Divca i Đokovića. Na način na koji samo ja to umem ukazao sam, ne samo na značaj sporta već i na značaj porodice."

Oko ove knjige su se okupili najeminentniji profesori i to recezent je prof. dr Milutin Đuričković a ilustrator knjige dr Radmila Matejević.
Ovo vanserijsko delo sportske književnosti biće obavezno štivo svih budućih mladih naraštaja.

Dragiša Marković je doktorand svetske književnosti i dugogodišnji član Udruženja književnika Srbije.

 

Komentara: 10


# Dragiša Marković književnost Radmila Matejević
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+5) (-0)

  svetislav 16.01.2014.
  Kakav je Zare Kucka bio reprezentativac tako je i ovaj bolesni lik knjizevnik....sramota da se o ovakvima pise na ovom sajtu!!

 • (+2) (-0)

  ostojicu mani vise ovog pesnika 16.01.2014.
  sto se bre ostojicu majes sovog dragisu.
  promenio sto partije. sas je glavni u naprednu stranku samo da bi ga izabrali za direktora.aki je tacno da ce dragisu markovica naprednjaci da stave za direktora u gimnaziju onda ce daleko doguramo

 • (+4) (-0)

  Ostojići pa stvarno... 16.01.2014.
  Dušane, batali bre Dragišu. Čovek je simpa lik, doduše naporan. Koje bre pesme i knjige, pa to je ispod svakog nivoa estetike. Nema tu ni l od literature. A ti ga fališ kao kad je u rangu Miljkovća, V. Pope, Disa... Prestani bre da vređaš našu inteligenciju i da praviš budalu od sebe. Pazi Dragiša velikan srpske književnosti, vo imja Oca i Sina i Duha Svetoga...ću se krstim sas obe ruke!

 • (+1) (-3)

  dragisa je najvredniji pisac 17.01.2014.
  dragisa je vredan i stalno pise i objavljuje.krivo vam sto je nas naprednjak i sto ima najvecu skolu od svih pa ga je priznala i drzava.on je knjizevnik i ima potvrdu i jedini je u celu opstinu koji ima potvrdu da je knjizevnik

 • (+1) (-0)

  Strasno 18.01.2014.
  Ideja je da ubuduće državna penzija bude garant samo minimalnog prihoda dovoljnog isključivo za najosnovnije potrebe, odnosno ishranu. Svi koji žele da u starosti imaju za bilo šta više od najjeftinijeg obroka morali bi da „štede tokom radnog veka ili da sami sebi uplaćuju privatno penzijsko osiguranje“, kaže Stevanović, dodajući da je prema trenutnim računicama oko 200 evra mesečno dovoljno da se preživi.
  Kakvu li potvrdu i,a lik koji ovo predlaze. Nikad se gora napast nije pojavila na ovim prostorima. Ali svaka bolestina dodje i prodje,

 • (+2) (-1)

  Miki 18.01.2014.
  Potvrda da je knjizevnik???? :D :D :D

 • (+3) (-1)

  Potvrda 18.01.2014.
  A kuj mu dao tu potvrdu. El mu trebala dva svedoka, hi, hi..

 • (+4) (-1)

  Priznala ga država? 18.01.2014.
  Ovaj lik iz sns kaže da Dragiša ima "potvrdu" riznala ga država. A savremene srpke pisce čije hitove ne možete naći u bibliotekama jer su non stop na čitanju, njih nije priznala... Ovi naprednjaci su vrh samo savekikana Dragišu čuli. Pekić, Kiš, Crnjanski... ma sve to sitna boranija. He he he

 • (+7) (-3)

  O svasta! 02.02.2015.
  Malo je ponavljao u gimnaziji a sad je doktorand.. a magistrirao nije. A i duhovnu poeziju pise a u crkvu usao nije, osim mozda turisticki. I sve to blagoslovio episkop... Vo imja Oca i Sina....

 • (+4) (-2)

  Nobelovac 03.02.2015.
  Dule, ok si čovek, nisi glup i Dragiša je simpa doduše mlogo zamajan, pa jel ne vidiš doktore da praviš budalu od sebe veličajući njega i da vređaš nam inteligenciju kako ti ljudi lepo rekoše! Šta ti bre dao, obećao! Za naprednjaci razumem, Dragiša velikan, oni nisu ni čuli za Pekića, Crnjanskog, Disa, Miljkovića... On bre nije ni magistriro, faks završio vo Skopje jer u Bgd nije mogo da upiše...a sad se predstavlja kao docent šta li , o Gospode Bože i svi sveci!


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}