Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Izložba Bratislava Krstića - Akvareli i predmeti

rss

10.03.2016. Saša Marković Gidra

U galeriji aleksinačkog Centra za kulturu i umetnost u toku je postavka radova Bratislava Krstića.

Izložba Bratislava Krstića - Akvareli i predmeti

Bratislav Krstić je rođen 27. oktobra 1951. god. u Aleksincu. Po zanimanju je diplomirani pravnik i sudija Apelacionog suda.

Svoju ljubav prema slikarstvu prikazao je još u školskim danima a član udruženja likovnih umetnika je od 1989 god. Do sada je imao pet samostalnih izložba i više grupnih, a osim slikarstva bavi se vajarstvom, grafikom i karikaturom.

Svoju šestu, po redu, izložbu postavio je u dve galerije Centra za kulturu i umetnost. U jednoj galeriji se, pored ostalog, nalaze akvareli sa pejzažima drvoreda, oranica, šuma, porodičnih idila, a u drugoj galeriji kolaži od odbačenih predmeta iz života (koje bi svako bacio na đubrište) kao rezultat igre duha i fantazije koje tematski prate slike u akvarel tehnici : pejzaž, akt i portret.

Izložbu je otvorila Mirjana Bečejski, istoričar umetnosti, a na izložbi su prisusustvovali poznati Aleksinački umetnici koji su ujedno i osnivači udruženja likovnih umetnika - Aleksinca.

Izložba će trajati do 25 marta, a pisac ovih redova vam „toplo“ preporučuje da kada izađete u gradsku šetnju obavezno svratite na ovu nesvakidašnju izložbu Bratislava Krstića.

Komentara: 0


# izložba akvarel Bratislav Krstić Mirjana Bečejski
@ 

[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}