Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба Братислава Крстића - Акварели и предмети

rss

10.03.2016. Саша Марковић Гидра

У галерији алексиначког Центра за културу и уметност у току је поставка радова Братислава Крстића.

Изложба Братислава Крстића - Акварели и предмети

Братислав Крстић је рођен 27. октобра 1951. год. у Алексинцу. По занимању је дипломирани правник и судија Апелационог суда.

Своју љубав према сликарству приказао је још у школским данима а члан удружења ликовних уметника је од 1989 год. До сада је имао пет самосталних изложба и више групних, а осим сликарства бави се вајарством, графиком и карикатуром.

Своју шесту, по реду, изложбу поставио је у две галерије Центра за културу и уметност. У једној галерији се, поред осталог, налазе акварели са пејзажима дрвореда, ораница, шума, породичних идила, а у другој галерији колажи од одбачених предмета из живота (које би свако бацио на ђубриште) као резултат игре духа и фантазије које тематски прате слике у акварел техници : пејзаж, акт и портрет.

Изложбу је отворила Мирјана Бечејски, историчар уметности, а на изложби су присусуствовали познати Алексиначки уметници који су уједно и оснивачи удружења ликовних уметника - Алексинца.

Изложба ће трајати до 25 марта, а писац ових редова вам „топло“ препоручује да када изађете у градску шетњу обавезно свратите на ову несвакидашњу изложбу Братислава Крстића.


# изложба акварел Братислав Крстић Мирјана Бечејски
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима