Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Hor ’’Pevnica’’ doslikava muzičku mapu Aleksinca

rss

30.06.2019.

S namerom da se zahvale na podršci i pomoći, članovi hora ''Pevnica'' okupili su veći broj prijatelja ove raspevane družine na jednom mestu. Jedna od najlepših, a svakako i najreprezentativnijih prostorija u gradu, sedište Turističko informativnog centra, bilo je mesto gde su se, uz muziku, sa ''Pevnicom'' družili predstavnici javnog života Aleksinca: direktori škola, ustanova kulture, predstavnici sportskog života grada, privatni preduzetnici i lični prijatelji dirigenta i članova hora.

Hor ’’Pevnica’’ doslikava muzičku mapu Aleksinca

"Namera nam je bila da vas pozovemo i okupimo na jednom mestu kako bismo vas upoznali sa rezultatima rada ''Pevnice'' u prvoj polovini 2019. godine i zahvalili vam na pomoći i podršci. Bez vas ne bismo postigli ovolike uspehe – vaša podrška nam je dragocena. Gde god smo se pojavili, na kom god takmičenju bili, osvajali smo nagrade: zlatne i srebrne medalje, pohvale, plakete... Kao dirigentu, prilazili su mi i čestitali predsednici i članovi žirija na takmičenjima, dirigenti ''najjačih'' horova iz Rusije i Amerike, kolege iz horova sa kojima smo se takmičili... Iza nas su meseci predanog rada. Ali, ne opuštamo se, i dalje vežbamo, držimo probe češće nego inače jer se pripremamo za ''Nišvil''. To je za nas nešto novo i potpuno nepoznato, pa zbog toga ozbiljno pristupamo svim obavezama jer želimo da zablistamo i na ''Nišvilu''. Zašto da ne i tamo? '' – rekla je, pored ostalog, dr Marina Gavrilović, dirigent ''Pevnice'' pre premijernog izvođenja kompozicija koje sa horom uvežbava za prestižni džez festival u avgustu.

Prisutni su imali priliku da čuju provereno uvežbane kompozicije koje ovaj ambiciozni hor izvodi na mnogobrojnim nastupima, ali i dve nove, vrlo zahtevne kompozicije sa džez repertoara: Only you i Moon river.

Kako se može zaključiti na osnovu dosadašnjih uspeha, 2019. godina biće godina ''Pevnice''. Redakcija našeg portala želi im još mnogo uspeha – sve dok na ovakav način predstavljaju svoju opštinu i doslikavaju muzičku mapu grada.

Komentara: 0


# Marina Gavrilović festival Pevnica hor
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima