Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Filharmonija na Jugu

rss

22.03.2016. B92, Južna Srbija Info

Beogradska filharmonija u okviru svojih projekata decentralizacije, od 29. do 31. marta realizuje mini turneju u tri grada, pod nazivom Filharmonija na Jugu.

Filharmonija na Jugu

Na putu od Vranja (29. 3.), preko Leskovca (30. 3.) do Aleksinca (31. 3.), Kamerni ansambl Beogradske filharmonije pokloniće publici u ova tri grada Šubertov Oktet.

Filharmonija će jugu Srbije predstaviti jedan od svojih najkvalitetnijih kamernih programa i doći do publike udaljene više stotina kilometara od Beograda koja nema priliku da posećuje koncerte nacionalnog orkestra.

Članovi Okteta su muzičari koji su istaknuti solisti u orkestru, a zastupljenost različitih instrumentalnih grupa u ovom ansamblu, čini ga „filharmonijom u malom“. Osim koncert-majstora Tijane Milošević, violinu će svirati Selena Jakovljević, violu Boris Brezovac, violončelo Nemanja Stanković, kontrabas Boban Stošić. Duvački deo ansambla čine klarinetista Ognjen Popović, hornista Nikola Ćirić i fagotista Sava Đurić.

Projekat se realizuje u saradnji sa institucijama kulture u navedenim gradovima, koje su odabrane prema kriterijumima kvalitetnih programa i aktivnog odnosa prema razvoju lokalne kulture. Tako su domaćini Filharmonije na jugu Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja, Leskovački kulturni centar i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac.

Osim prvoklasnog muzičkog programa za publiku, Filharmonija na Jugu ima za cilj i osnaživanje kulturnog razvoja lokalnih sredina, ustupanjem umetničkih, organizacionih i promotivnih kapaciteta, u okviru projekata društvene odgovornosti institucije.

Južna Srbija Info


# muzika Centar za kulturu i umetnost pozorište Južna Srbija koncert Beogradska filharmonija
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima