Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Филхармонија на Југу

rss

22.03.2016. Б92, Јужна Србија Инфо

Београдска филхармонија у оквиру својих пројеката децентрализације, од 29. до 31. марта реализује мини турнеју у три града, под називом Филхармонија на Југу.

Филхармонија на Југу

На путу од Врања (29. 3.), преко Лесковца (30. 3.) до Алексинца (31. 3.), Камерни ансамбл Београдске филхармоније поклониће публици у ова три града Шубертов Октет.

Филхармонија ће југу Србије представити један од својих најквалитетнијих камерних програма и доћи до публике удаљене више стотина километара од Београда која нема прилику да посећује концерте националног оркестра.

Чланови Октета су музичари који су истакнути солисти у оркестру, а заступљеност различитих инструменталних група у овом ансамблу, чини га „филхармонијом у малом“. Осим концерт-мајстора Тијане Милошевић, виолину ће свирати Селена Јаковљевић, виолу Борис Брезовац, виолончело Немања Станковић, контрабас Бобан Стошић. Дувачки део ансамбла чине кларинетиста Огњен Поповић, хорниста Никола Ћирић и фаготиста Сава Ђурић.

Пројекат се реализује у сарадњи са институцијама културе у наведеним градовима, које су одабране према критеријумима квалитетних програма и активног односа према развоју локалне културе. Тако су домаћини Филхармоније на југу Позориште „Бора Станковић“ из Врања, Лесковачки културни центар и Центар за културу и уметност Алексинац.

Осим првокласног музичког програма за публику, Филхармонија на Југу има за циљ и оснаживање културног развоја локалних средина, уступањем уметничких, организационих и промотивних капацитета, у оквиру пројеката друштвене одговорности институције.

Јужна Србија Инфо


# музика Центар за културу и уметност позориште Јужна Србија концерт Београдска филхармонија
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима