Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Promocija knjige Dragoslava Nenadovića ,,PUTEM MILOSTI''

rss

24.12.2009. aleksinacnews.com

Promocija knjige Dragoslava Nenadovića ,,PUTEM MILOSTI''

U aleksinačkom Domu omladine večeras je održana promocija knjige Dragoslava Nenadovića ,,PUTEM MILOSTI, NATO - Milosrdni anđeo, u Aleksincu, mart – juni 1999.".


Knjiga govori o stradanju Aleksinca za vreme NATO agresije 1999.godine i predstavlja svojevrstan zbornik dokumenata, fotografija, istorijskih činjenica i izjava poznatih ljudi o stradanju Aleksinca.

Pred oko 150 posetilaca domaćin promocije i narator Miloš Paović, zahvalio se u ime autora mnogobrojnim gostima, spomenuvši sve građane koji su dali doprinos da se prevaziđu ta strašna vremena. Posebno su naznačeni ratni podvig Radiše Zdravkovića, koji je kao raketaš PVO Vojske Jugoslavije oborio dva NATO aviona i humanitarne aktivnosti aleksinčana Gorana Kocića i Darka Živaljevića, kao i počasnog građanina Aleksinca Panajotisa Bafiljisa iz grčkog Lavrija, koji se na promociji obratio okupljenima istakavši da bratske veze srpskog i grčkog naroda nikada ne mogu biti prekinute, predočivši kao dokaz da je ovom prilikom u Aleksinac došao sa svojim malim unukom u kome teče i srpska i grčka krv.

O knjizi su na promociji govorili predsednica Izdavačkog saveta Centra za kulturu Marina Biorac, profesor Vasilije Stojanović, recezent knjige Radomir Vukadinović, kao i sam autor Dragoslav Nenadović, koji je za vreme agresije NATO na Srbiju bio predsednik Kriznog štaba za opštinu Aleksinac. Nenadović je naglasio da sećanje na prošlost mora da bude upozorenje da se više nikad ne dozvoli da se tragično doživljeno ponovi, ni nama, ali ni drugima.

Svoje stihove posvećene stradanju Aleksinca govorila je predsednica književnog kluba ,,Velimir Rajić'' Svetlana Biorac – Matić, dok je publika sve vreme na video bimu mogla da prati vizuelnu prezentaciju autora Mihajla Stefanovića i Dejana Stošića.

Knjiga se može nabaviti u knjižari Centra za kulturu ili naručiti putem telefona 807-756.

http://www.aleksinacnews.com/kultura/62-promocija-knjige-dragoslava-nenadovia-putem-milosti-


Videti i:

https://www.aleksinac.net/aleksinac/10-godina-nato-bombardovanja.html

Komentara: 0


# Velimir Rajić Dragoslav Nenadović Miloš Paović NATO Grčka Vasilije Stojanović Marina Biorac
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima