Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pevnica uspešna na Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike

rss

12.06.2018.

Udruženje ''Pevnica'' kojim diriguje dr Marina Gavrilović, ovih dana vratilo se iz Bugarske sa uspešnog nastupa na XV Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike pod nazivom ''Sveta Bogorodica - Dostojno jest''. Ovaj prestižni festival održan je od 6. do 10. juna u Pomorju, a učešće na njemu uzeo je veliki broj svetski poznatih horova iz Rusije, Makedonije, Ukrajine, Rumunije, Moldavije, Srbije, Bugarske i drugih država.

Pevnica uspešna na Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike

Žiri je, nakon tri dana različitih nastupa i predstavljanja horova, odlučio da u Aleksinac ode nekoliko diploma, zahvalnica i nagrada, od čega je najvažnije izdvojiti nagradu koju je, za solističko izvođenje kompozicije ''Dostojno jest'', sa sobom ponela dr Marina Gavrilović kao i nagradu za stručno rukovođenje horom i dostojno predstavljanje hora na festivalu.

Zanimljiv je podatak da aleksinačka ''Pevnica'' u ovom sastavu postoji relativno kratko, da broji tek 15 članova i da su od ovog broja, njih sedmoro novi pevači sa relativno kratkim ''stažom'' u horu. ''Gotovo polovinu ovog hora čine pevači koji su od nedavno deo ''Pevnice'' i kojima je ovo bilo ''vatreno krštenje'', tj. prvi nastup na nekom festivalu'' – kaže uz osmeh dr Gavrilović. ''Pa ipak, uopšte nisam imala bojazan da će išta krenuti po zlu. Pripremali smo se svakodnevno, vrlo disciplinovano i odgovorno prisustvovali probama i spremni krenuli put Pomorja. Sve ovo što smo doneli: nagrade, diplome i zahvalnice, ali i lepe uspomene, samo su plodovi našeg rada i rezultati ozbiljne pripreme za jedan ovako prestižan festival. A, znate šta...tek smo krenuli da radimo ovim tempom, i za nas će se tek čuti'' – dodaje dr Marina Gavrilović uz informaciju da će ''Pevnica'' biti i deo kulturnog leta u Aleksincu.


# Marina Gavrilović festival Bugarska Pevnica hor pravoslavna muzika
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima