Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Певница успешна на Међународном фестивалу православне музике

rss

12.06.2018.

Удружење ''Певница'' којим диригује др Марина Гавриловић, ових дана вратило се из Бугарске са успешног наступа на XV Meђународном фестивалу православне музике под називом ''Света Богородица - Достојно јест''. Овај престижни фестивал одржан је од 6. до 10. јуна у Поморју, а учешће на њему узео је велики број светски познатих хорова из Русије, Македоније, Украјине, Румуније, Молдавије, Србије, Бугарске и других држава.

Певница успешна на Међународном фестивалу православне музике

Жири је, након три дана различитих наступа и представљања хорова, одлучио да у Алексинац оде неколико диплома, захвалница и награда, од чега је најважније издвојити награду коју је, за солистичко извођење композиције ''Достојно јест'', са собом понела др Марина Гавриловић као и награду за стручно руковођење хором и достојно представљање хора на фестивалу.

Занимљив је податак да алексиначка ''Певница'' у овом саставу постоји релативно кратко, да броји тек 15 чланова и да су од овог броја, њих седморо нови певачи са релативно кратким ''стажом'' у хору. ''Готово половину овог хора чине певачи који су од недавно део ''Певнице'' и којима је ово било ''ватрено крштење'', тј. први наступ на неком фестивалу'' – каже уз осмех др Гавриловић. ''Па ипак, уопште нисам имала бојазан да ће ишта кренути по злу. Припремали смо се свакодневно, врло дисциплиновано и одговорно присуствовали пробама и спремни кренули пут Поморја. Све ово што смо донели: награде, дипломе и захвалнице, али и лепе успомене, само су плодови нашег рада и резултати озбиљне припреме за један овако престижан фестивал. А, знате шта...тек смо кренули да радимо овим темпом, и за нас ће се тек чути'' – додаје др Марина Гавриловић уз информацију да ће ''Певница'' бити и део културног лета у Алексинцу.


# Марина Гавриловић фестивал Бугарска Певница хор православна музика
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима