Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

41 naslov u trci za nagradu "Gordana Brajović" za najbolju knjigu za decu

rss

26.03.2015. Radio Aleksinac

Dani dečjeg i stvaralaštva za decu „Gordana Brajović“ biće po 18. put održani 25. aprila u Aleksincu, a novina je da će ove godine festival organizovati samo Centar za kulturu, bez finansijske i medijske podrške Večernjih novosti, kaže za radio Aleksinac Marina Biorac iz organizacionog odbora festivala.

41 naslov u trci za nagradu "Gordana Brajović" za najbolju knjigu za decu

Danas je održana zvanična selekcija svih radova pristiglih na konkurs, a stručni žiri birao je najbolje od 744 poetskih i proznih radova, 398 učenika iz 75 škola. Kao i svake godine, biće izabrana i najbolja knjiga za decu. Na konkurs je stigla 41 knjiga 37 autora, a prema neformalnim potvrdama, među favoritima su Igor Kolarov, Vlasta Cenić, Uroš Petrović, Branko Stevanović, Goran Novakov, Borivoje Petković, Gordana Maletić, Aleksandra Čvorović, Zorica Ivanović.

- Među autorima koji su konkurisali ima i poznatih i nepoznatih, što svakako ne umanjuje vrednost knjiga koje su stigle. Ima i poezije, i proze, pa žiri neće imati lak zadatak, jer ima zaista dosta kvalitetnih knjiga i zanimljivih pisaca koji do sada nisu dobili ovu prestižnu nagradu. Nadamo se da ćemo ove godine, sa ovom prekretnicom, napraviti jedan iskorak u toj dodeli nagrada, da ćemo pružiti šansu  novim i u širem smislu reči neafirmisanim piscima i književnim stvaraocima.

O svim nagradama odlučivao je žiri koji su činili Bratislav Milanović, pesnik i novinar iz Beograda kao predsednik i članovi - profesorke srpskog jezika Tanja Milenković i Vesna Milenković, Dragan Bogutović, novinar kulturne rubrike Večernjih novosti i Ivan Matejević i Marina Biorac ispred Centra za kulturu kao organizatora manifestacije.

 


# Centar za kulturu i umetnost Bratislav Milanović Gordana Brajović festival Radio Aleksinac Ivan Matejević Marina Biorac Tanja Milenković Vesna Milenković Dragan Bogutović Uroš Petrović
@cekulaleksinac @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima