Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Članovi "Pevnice" kod prvog čoveka opštine Aleksinac

rss

26.06.2018.

Za dirigenta hora, dr Marinu Gavrilović i predstavnike Udruženja "Pevnica" je upriličen sastanak kod predsednika opštine Aleksinac, Nenada Stankovića.

Članovi "Pevnice" kod prvog čoveka opštine Aleksinac

Povod za prijem kod prvog čoveka Opštine bio je uspeh članova "Pevnice" na nedavno održanom 15. Međunarodnom festivalu pravoslavne muzike "Dostojno jest" održanom u Pomorju, u Bugarskoj.

Kako se moglo čuti ovom prilikom od dr Gavrilović, danima nakon održanog festivala, i dalje se govori u uspešnom nastupu ovog hora ali i o nagradama koje su u Aleksinac stigle iz Pomorja. Jedna od njih, možda i najvažnija, pripala je Marini Gavrilović, lično, za uspešno izvođenje kompozicije "Dostojno jest".

U nekoliko navrata, tokom sastanka, dr Gavrilović iskazala je zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata do kojih, kako ona kaže, ne bi došlo bez iskrene podrške lokalne samouprave i Nenada Stankovića.

Predsednik opštine čestitao je horu na ovom, ne malom uspehu, i svim članovima poželeo nove nagrade i pohvale na predstojećim festivalima, istakavši da će i ovo, poput drugih udruženja, uvek moći da računa na logistiku i pomoć lokalne samouprave.

Podsetimo, kako je i najavljeno, "Pevnica" će na Vidovdan, 28. juna, održati koncert u dvorištu Zavičajnog muzeja u Aleksincu a nakon toga, u septembru, učestvovati i na manifestaciji Kulturno leto Aleksinca.


# predsednik opštine Marina Gavrilović Nenad Stanković festival kulturno leto Pevnica hor
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima