Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac: Svetski dan horskog pevanja

rss

14.12.2017.

Povodom Svetskog dana horskog pevanja Aleksinački mešoviti hor Šumatovac ima samo lepe vesti

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac: Svetski dan horskog pevanja

Svetski dan horskog pevanja se obeležava svake godine - druge nedelje u decembru.

U ovo teško vreme za horsku muziku, u nekim gradovima gase se školski horovi i orkestri, što će imati nesagledive posledice po decu, dok se u nekim gradovima organizuju koncerti uprkos mnogim preprekama, (nasilno otkazivanje/pomeranje zakazanog horskog događaja zbog koncerta turbo-folk "zvezde").

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac sve prepreke posmatra kao trku sa preponama, koje preskače jednu po jednu, s ljubavlju i posvećeno. Tako da imamo samo lepe vesti za poštovaoce horskog pevanja. Dobili smo čak 8 novih članova, kao i prostoriju na korišćenje od Centra za kulturu i umetnost, primljeni smo u Srpsku horsku asocijaciju, i, baš danas saznali da smo preko nje primljeni u evropsku asocijaciju horova ECA European Choral Association - Europa Cantat ! Bravo za sve nas! :-) :-) ;-)

Uz jubilej kojim se malo koji hor u Srbiji može pohvaliti, 130 godina od osnivanja, ovogodišnji smo dobitnici Plakete, najprestižnijeg priznanja grada, za doprinos razvoju kulture, a postali smo i zvanično ALEKSINAČKI gradski hor.

Nedavno smo veoma uspešno nastupili na Drugom festivalu duhovne muzike u Subotici, gde smo proglašeni za osveženje festivala, što sve ovu godinu čini vrlo uspešnom!

Svim novim članovima želimo dobrodošlicu u naš skladni kolektiv, da se družimo, pevamo, putujemo i osvajamo nagrade još mnogo, mnogo godina!

Komentara: 0


# Šumatovac hor Šumatovac hor
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima