Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački književnici gostovali u Prokuplju

rss

02.07.2015. Topličke vesti

U porti crkve Sveti Prokopije članovi Književnog društva „Velimir Rajić“ iz Aleksinca predstavili su svoj rad Prokupčanima.

Aleksinački književnici gostovali u Prokuplju

Veče pisane reči organizovano je u okviru Kulturnog leta u organizaciji Doma kulture.

Predstavljajući goste iz Aleksinca, urednik književnog programa Doma kulture Saša Milovanović istakao je da je i ovo veče posvećeno pisanoj reči nastavak prožimanja književnih stvaralaca iz dva grada, koje traje dugi niz godina unazad i koje obogaćuje i jednu i drugu sredinu.

Članovi književnog društa „Velimir Rajić“ Aleksandra Pavlović, Milica Damnjanić i Ljiljana Krstić, kroz svoje književno stvaralaštvo predstavile su i rad svojih kolega okupljenih u ovom udruženju.

Prokupački ljubitelji pisane reči imali su priliku da čuju dečju i poeziju za odrasle, ali i odlomke iz bajki i haiku poeziju.

Član Književnog društva „Velimir Rajić“ Aleksandra Pavlović istakla je da stvaraoce okupljene u ovom društvu karakteriše tematska raznolikost i krasi velika ljubav i entuzijazam. Njihove pesme oslikavaju treptaj duše a prozna dela sublimišu opšte mudrosti.

– Naše društvo postoji 61 godinu. Ono okuplja i pisce za decu, prozne pisce, pa sve do onih koji pišu haiku poeziju – rekla je Pavlović i dodala da u okviru udruženja rade i dve grupe stvaraoca iz školskih klupa, jedna je osnovnoškolski program a druga je alhemija reči.

Baš u tim alhemičarima reči ponikla je Milica Damnjanić, koja je svojim pre svega ljubavnim pesmama oslikala svet srednjoškolaca.

Sudija u penziji, član Književnog društva Srbije Ljiljana Krstić Prokupčanima je predstavila svoj bogat književni opus od pesama i bajki za decu, pa sve do haiku poezije. Ova književnica iz Aleksinca za svoju knjigu bajki „Vez u kamenu“ nagrađena je i književnom nagradom „Gordana Brajović“.

Da se književnici i publika bolje razumeju a stihovi i proza dopru do srca prisutnih doprineo je ambijen porte crkve Sveti Prokopije.

Nina Đorđević

Komentara: 0


# Velimir Rajić književnost Gordana Brajović Velimir Rajić književni klub Prokuplje Aleksandra Pavlović školski program Milica Damnjanić Ljiljana Krstić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima