Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" održaće koncert na ovogodišnjem Nišvilu

rss

04.07.2019.

Začetnik horskog pevanja u Aleksincu, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac, koji u svom repertoaru pored ostalih žanrova neguje i horske obrade stranih džez i evergrin kompozicija, muziku iz filmova i rok balade, održaće 9. avgusta koncert na jubilarnom „Nišville 2019“, koji ove godine obeležava četvrt veka!

Aleksinački mešoviti hor "Šumatovac" održaće koncert na ovogodišnjem Nišvilu

"S obzirom da je reč o ozbiljnom ansamblu", po rečima organizatora festivala, "zaslužio je da svojim koncertom obogati program ovogodišnjeg Nišvila", pa je preliminarno uvršten u program još avgusta prošle godine, odmah po završetku prošlogodišnjeg Nišvila. Ta ideja nastala je nakon nedavno obeleženih 130 godina od osnivanja Aleksinačke pevačke družine, a dogovor je sklopljen odmah nakon jubilarnog 35 rođendana ovog džez festivala. Želeli smo da to bude iznenađenje, ali pošto odavno više nije tajna, vreme je da podelimo sa vama fotografije sa nedavno održane prve probe na sceni!

„Nišville 2019“, zajedno sa uvodnim programima održaće se od 2. do 11.avgusta 2019, a glavni festivalski program traje četiri dana, od 8. do 11.avgusta 2019.godine na niškoj Tvrđavi. Šumatovac će održati koncert 9. avgusta na Muzej sceni otvorenoj prošle godine.

Džez festival u Nišu ima tradiciju dugu više od tri decenije,tačnije 36 godina, a pod imenom Nišville, održava se već 25 godina.

Izvor: Fejsbuk

Komentara: 0


# Šumatovac Nišvil festival Šumatovac hor koncert
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima