Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки мешовити хор "Шуматовац" одржаће концерт на овогодишњем Нишвилу

rss

04.07.2019.

Зачетник хорског певања у Алексинцу, Алексиначки мешовити хор Шуматовац, који у свом репертоару поред осталих жанрова негује и хорске обраде страних џез и евергрин композиција, музику из филмова и рок баладе, одржаће 9. августа концерт на јубиларном „Нишвилле 2019“, који ове године обележава четврт века!

Алексиначки мешовити хор "Шуматовац" одржаће концерт на овогодишњем Нишвилу

"С обзиром да је реч о озбиљном ансамблу", по речима организатора фестивала, "заслужио је да својим концертом обогати програм овогодишњег Нишвила", па је прелиминарно уврштен у програм још августа прошле године, одмах по завршетку прошлогодишњег Нишвила. Та идеја настала је након недавно обележених 130 година од оснивања Алексиначке певачке дружине, а договор је склопљен одмах након јубиларног 35 рођендана овог џез фестивала. Желели смо да то буде изненађење, али пошто одавно више није тајна, време је да поделимо са вама фотографије са недавно одржане прве пробе на сцени!

„Нишвилле 2019“, заједно са уводним програмима одржаће се од 2. до 11.августа 2019, а главни фестивалски програм траје четири дана, од 8. до 11.августа 2019.године на нишкој Тврђави. Шуматовац ће одржати концерт 9. августа на Музеј сцени отвореној прошле године.

Џез фестивал у Нишу има традицију дугу више од три деценије,тачније 36 година, а под именом Нишвилле, одржава се већ 25 година.

Извор: Фејсбук


# Шуматовац Нишвил фестивал Шуматовац хор концерт
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима