Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kultura

<< < 15  16  17  18  19  20  21  22 > >>Ukupno: 544  Displaying: 171 - 180

"Jocina deca" održala koncert njegove muzike

Boža Marković 26.09.2018.

U ponedeljak, 24. septembra 2018. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu održan je koncert muzike plodnog aleksinačkog muzičkog stvaraoca Jovice Gavrilovića, obeleživši tako dve godine od njegove smrti. Ovaj koncert organizovan je za kraj "Aleksinačkog kulturnog leta", a na njemu su učestvovali hor "Pevnica" iz Aleksinca i "Konstantin" iz Niša.

Opširnije

Komentara: 1

Velika čast za našeg sugrađanina

Dušan Ostojić 23.09.2018.

Nikola Cvetković, predavač na Muzičkoj akademiji u Nišu imaće zanimljiv međunarodni nastup. Nikola je pijanista koji će imati samostalni nastup u Ukrajini kroz seriju zakazanih koncerta pod nazivom Katatonia.

Opširnije

Komentara: 1

"Pevnica" i "Konstantin" pevaju u čast Jovice Gavrilovića

21.09.2018.

U ponedeljak, 24. septembra, od 20 časova, u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture biće održan zajednički koncert horova ''Pevnica'' i ''Konstantin'', pod nazivom ''Veče Jocinih melodija''. 

Opširnije

Komentara: 4

Damir Blagojević jedan od najtalentovanijih gitarista mlađe generacije

Dušan Ostojić 16.08.2018.

U želji da predstavimo mlade i uspešne ljude iz Aleksinca, saznao sam da u našem gradu živi jedan mlad momak koji se nalazi u grupi najboljih klasičnih gitarista u Srbiji. Ovih dana sam imao priliku da upoznam Damira, i stekao sam utisak da je jedan vredan i lepo vaspitan momak pred kojim se smeši ozbiljna umetnička karijera.

Opširnije

Komentara: 1

Orthodox Celts predvode ovogodišnji Al Rok Fest

Mike Stankovich 07.08.2018.

Za kraj raspusta na "Taš"-u, stadionu za male sportove, održaće se treći po redu Al Rok Fest u organizaciji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Glavne zvezde su Orthodox Celts, a nastupaju i Čovek bez Sluha i Zaa. Ulaz je besplatan a datum održavanja je 31. avgust sa početkom od 20.30 časova.

Opširnije

Komentara: 0

Sećanje na Velimira Rajića - seća li se njegov rodni grad njega?

Boža Marković 26.07.2018.

Počev od pogrešne tvrdnje Pere Zupca da je pisac antologijske pesme "Na dan njenog venčanja" Velimir Rajić rođen u Beogradu, izrečene sigurno zato da sve što je važno je beogradsko, pa i ovaj antologijski pesnik, i drugi gradovi poput Čačka, Gornjeg Milanovca, a najviše Aleksinac, imaju pravo da se nadmeću oko svojatanja Velimira Rajića, baš zato što je on rođen u Aleksincu u istorijskoj Taušanovićevoj ulicu, značajnoj po drugim znamenitim ličnostima Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

Dragiša Marković napisao pesmu "Nikolaj II Romanov"

18.07.2018.

Dragiša Marković napisao je pesmu "Nikolaj II Romanov", povodom 100 godina otkako su boljševici streljali celokupnu rusku carsku porodicu.

Opširnije

Komentara: 0

Filmski festival u Vrmdži

17.07.2018.

Drugi internacionalni festival turističkog i ekološkog filma „Vrmdža fest 2018” održan je u subotu nadomak Latin grada u podnožiju Rtnja. Ove godine prijavljeno je preko 40 filmova od kojih je 13 ušlo u takmičarski deo festivala, a naša aleksinčanka Tamara Pančić osvojila je nagradu za najbolji ekološki TV film.

Opširnije

Komentara: 0

Predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu"

30.06.2018.

Na Vidovdan biblioteka "Vuk Karadžić" i Centar za kulturu i umetnost Aleksinac u sali biblioteke organizovali su predavanje na temu: "Tihomir R. Đorđević u Aleksincu". Rad o ovoj znamenitoj ličnosti Aleksinca Tihomiru R. Đorđeviću, ali i o celoj porodici Đorđević, uradio je i zainteresovanim izložio dr Dragan Aleksić, istoričar iz Beograda.

Opširnije

Komentara: 0

Promocija pilot epizode serije "Nije to što misliš"

Saša Marković Gidra 26.06.2018.

U prepunoj konferenciskoj sali hotela Bosfor, u predivnoj atmosferi, održana je promocija pilot epizode TV serije "Nije to što misliš". Ovaj prvi i hrabri potez aleksinačkih glumaca rađen je po scenariju Saše Stankovića, a u režiji Marka Marinkovića.

Opširnije

Komentara: 6

<< < 15  16  17  18  19  20  21  22 > >>Ukupno: 544  Displaying: 171 - 180

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}