Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U OŠ "Ljupče Nikolić" mirno

rss

10.01.2015. D. Ostojić

Naš narod bi rekao svako čudo za tri dana.
O dešavanjima u školi Ljupče Nikolić niko ni reč da spomene.

U OŠ "Ljupče Nikolić" mirno

Nastavnici se ućutali, sindikati se ne oglašavaju, bivša direktorka takođe a školski odbor i savet roditelja kao da i ne postoji kad je ova tema u pitanju.

Iako su mnogi zaposleni u školi bučno najavljivali pokretanje upravnog spora i ukazivali na navodne nezakonitosti oko izbora Toplice Petrović, od svega toga nema ni reči. Izgleda da su se zaposleni u školi Ljupče Nikolić odlučili za politiku nezameranja, ili možda misle da će im slobodu i pravdu neko drugi doneti.

Na žalost ili na sreću, od pamtiveka do danas SLOBODA i PRAVDA su se uvek osvajale borbom. I to borbom kroz institucije ili u javnosti. Po borbi i prisustvu u javnosti, mogu da zaključim da je Toplica Petrović izabran na najlegalniji način. To zaključujem kad pogledam tišinu koja vlada u redovima onih koji su u kuloarima ukazivali na nezakonite radnje.

Da zaključim i poručim pošto me mnogi pitaju zašto nema tekstova o dešavanjima u školi Ljupče Nikolić? Nema ih zato što ja ne mogu biti veći katolik od pape. Dakle, ako se nastavnici, a ni roditelji niti školski odbor ne oglašavaju, to jedino znači da je u školi Ljupče Nikolić zaveden red, da nema nikakvih problema i da je situacija legalna i mirna.

Ako je tamo sve u redu, nama ostaje jedino da to konstatujemo i da ubuduće pišemo o uslesima đaka i nastavnika ove škole.

 

Komentara: 8


# Ljupče Nikolić OŠ Dušan Ostojić sindikat Lela Stevanović Toplica Petrović školski odbor
@zubarcina @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+20) (-4)

  mirni smo 10.01.2015.
  Jutros naprednjaci delili kalendare kod fontane. Na slici Nesa radikal u prvom planu, a iza njega voljeni vodja Vucic. Kakva bolesna ambicija. Jeste, pise na kalendaru ; Opstinski odbor Aleksinac, ali, ne vidim na slici nikoga iz odbora. Da su se slikali kumovi i kumce, roditelji sa decom, supruznici sa partnerima, svaleri, opet sa partnerima, zaove, snaje, surnjaje... e, to bi vec licilo na opstinski odbor. Znaci, opet nas lazu.

 • (+9) (-2)

  nepopravljiv 10.01.2015.
  Ko želi pravednost, nemože imati mir, a oni što žive u miru trpe nepravdu.

 • (+7) (-2)

  KO 11.01.2015.
  Ko je nadležan da istraži zašto ni na ovom, kao ni na jednom kalendaru koje su delili opštinske ustanove, škole i preduzeća, nema podataka o štampariji i tiražu? Ko je to štampao i ko je to finansirao, i čijim novcem? Bez tendera, bez kontrole, novcem građana, iz opstinskog budžeta?

 • (+5) (-3)

  Verovatno.... 11.01.2015.
  ....oni kojima su uposljeni malteni svi uzi i siri clanovi familije u znak zahvalnosti.

 • (+13) (-4)

  nepopravljiv 11.01.2015.
  Saglasan sam da ne možeš biti veći katolik od pape, ali ne možeš da očekuješ reakciju školskog odbora koji je ukinut, a postavljen privremeni organ upravljanja školom. Članovi ovakvog organa upravljanja( školskog odbora) su izabrani voljom lokalne samouprave. Pojedini od njih su prilikom glasanja na savetu roditelja dobili 4 ili 5 glasova a sada su oni ti koji predstavljaju roditelje u školskom odboru. Nastavničko veće koje je takođe imalo predstavnike u Š.O. nije zasedalo od postavljanja v.d. direktora, tako da je stanje u skoli sve samo ne redovno i normalno. Ovakvo stanje nije posledica delovanja roditeljskog saveta ,školskog odbora,nastavničkog veća i bivše direktorke, već je direktna posledica zloupotreba ovlašćenja lokalne samouprave, oni su adresa koja duguje odgovore !

 • (+8) (-3)

  nepopravljiv 11.01.2015.
  U obrazloženju rešenja Ministra prosvete, kojim je uvedena privremena ( prinudna) uprava u OŠ Ljupče Nikolić, navodi se da je razlog donošenja ovakvog rešenja neimenovanje legalno izabranih članova školskog odbora iz reda roditelja. To imenovanje je trebalo , posle izbora na sednici saveta roditelja, da izvrši nadležni odbor lokalne samouprave. Oni to nisu učinili na dva ili tri zasedanja koja su imali do donošenja pomenutog rešenja, na kojima su imenovali članove odbora nekih drugih institucija. Na ovakav način su isključili iz organa upravljanja škole izabrane predstavnike roditelje i nastavnika , a postavili lokalnoj vlasti bliske ljude. Ovako postavljen organ upravljanja može da postoji do odabira novog, što za posledicu ima ne održavanje nastavničkog veća ( treba da izabere tri člana za Š.O.) kao i neblagovremeno zakazivanje saveta roditelja, koji i kada se sastaje nema kvorum i ne može da se održi.

 • (+13) (-3)

  Ko je zamenio najtrofejnijeg ucitelja Toplicu 09.02.2015.
  Da li neko zna da li je neko uposljen na mesto gore navedenog ili jos uvek ne postoji takav adekvatan kadar u Niskom okrugu.Naravno sem gospodje supruge, uciteljice Sladjane Petrovic koja se lavovski bori za te ,,trofeje,,.Znam da je jako tesko naci ko ce bar delimicno da parira ucitelju Toplici pa zato molim ako neko ima informaciju neka napise.
  Ovo pitam jer bez obzira na njegove sposobnosti mislim da nije dobro za preduzece tj skolu da radi i kao direktor i ucitelj.
  Ipak je on najtrofejniji ............

 • (+9) (-3)

  ehhh... 10.02.2015.
  takav se radja u 100 god.
  TOLIKO JE SPOSOBAN DA MI RODITELJI,CIJA DECA SE UPISUJU NA JESEN U SKOLU,NE ZELIMO VISE DA TO BUDE SKOLA DOTICNOG ''NEZAMENLJIVOG''UCITELJA ILI DIREKTORA


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima