Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Srbija kao Švajcarska!

rss

05.08.2018. Miodrag Tasić

Da, nije greška. Počeli smo da dostižemo Švajcarsku. Doduše, za sada samo u jednoj stvari. Manje ličimo kao država lepo uređenoj alpskoj konfederaciji, već smo slični jednom čuvenom švajcarskom proizvodu. Švajcarskom siru i to prvenstveno slavnom Ementaleru. Ementaler je poznat u svetu kako po svojim rupicama i šupljinama, tako i po kvalitetu. Dakle, šuplji smo kao Ementaler!

Srbija kao Švajcarska!

Kako bi inače huligani iz Splita mogli nesmetano da divljaju po Srbiji? Nedaleko od Beograda. Navodni navijači, mlađane ustaške junoše opustošile benzinsku pumpu. Krali, bahatili se, uz neizbežno pišanje gde stignu, isprepadali nedužne radnice na pumpi, i ostavili ustaške simbole. Kreteni kao kreteni. Jer da nisu kreteni ne bi bili ustaški simpatizeri. Čak ni u vreme NDH Split nije pripadao toj monstruoznoj državi. Poglavnik Pavelić žrtvovao Split i Dalmaciju Musoliniju! A da su kreteni dokazali i time što su se nakon vandalizma u Srbiji i nesmetanog odlaska u Bugarsku na fudbalsku utakmicu, vratili se istim putem, samo iz suprotnog pravca. Opet kroz Srbiju! Ili su očekivali da im srpska policija neće smeti da stane na put, ili jednostavno nikoga ne zarezuju u Srbiji? Da je drugačije valjda bi se u Split vratili preko Makedonije, Crne Gore i Bosne. I ne bi im falila dlaka s glave!

Ovako, pošto je bezbednost u Srbiji na visokom nivou, u šta se uveravamo svakodnevno, ustaška mladež delimično privedena sudiji za prekršaje. Samo njima! Na stranu pretnje, krađa, uvrede... Što se ne ugledamo makar jednom na Ameriku?

Ipak, važno je da ekonomski jačamo. Nezaposlenost pala na 12%. Što, svakako, dokazuju prepuni kafići, birtije i prostor ispred dragstora, odnosno seoskih prodavnica. Prosečna plata u Srbiji popela se na 426 evra! Malo li je? Istina, tu i tamo ima poneki siromah. Ako je suditi po nevoljnicima koji zabijaju glave u kontejner, ili na one što prose na glavnim gradskim šetalištima. Jedan takav se ubio jer nije imao 22.000 dinara da plati struju. Pa mu isključili. Čovek imao četvoro dece i ženu. A nije imao ne 426 već ni 188 evra. Tražio pomoć u socijalnoj službi, ali mu rekli da nije trebalo da odgaja toliko dece ako ne može da ih hrani. Ne sumnjam da su ti socijalni radnici kažnjeni zbog svog bezobrazluka. Isto tako ne sumnjam da je nadležan ministar spreman da podnese ostavku zbog propusta službi kojima on upravlja!

Tek, nezaobilazni MMF pohvalio Srbiju zbog velikog privrednog rasta. Koji građani Srbije svakodnevno osećaju i raduju mu se. Biće para za sve. Pa i za gradnju auto-puteva. Prioritet bi morao biti put Niš-Merdare-Priština-Drač u Albaniji. Ovo je, ko što reče nadležna ministarka, od velikog značaja za Srbiju. Kragujevac, Kruševac, Čačak, Užice..., neka sačekaju s auto-putevima. Da se mi spojimo dobrim putevima sa Kosovom i Albanijom. Mada će uskoro Kosovo i Albanija da izbrišu granice, pa ćemo se spojiti verovatno s Velikom Albanijom! Tako ćemo, verujem, odbraniti i Vranje. Premda sam pomalo sumnjičav. Ako su splitske ustaše nakon divljanja u predgrađu Beograda, nesmetano prošli 300 km do bugarske granice, sa sve sekirama, palicama i noževima, šta li bi bilo da su poneli mitraljeze i bombe?


# nezaposlenost Miodrag Tasić Švajcarska
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima