Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sramota - propust ili namerna greška

rss

25.12.2018. Dušan Ostojić

Na skoro završenoj manifestaciji dodele sportskih priznanja za 2018 godinu, zaslužnim sportistima iz opštine Aleksinac desilo se niz lepih stvari, ali i jedna koja zaslužuje kritiku.

Potpuno podržavam sve dobitnike priznanja, i smatram da nemam mnogo prava da merim ko je i koliko zaslužan jer ne pratim sport tako redovno, ali me jedna stvar posebno razočarala. Siguran sam da je KK Napredak iz Aleksinca zaslužio bar jedno priznanje.

Zar je moguće da naši košarkaši koji su ostvarili istorijski uspeh od kada klub postoji, nisu dobitnici ama baš nijednog priznanja?

Zar je moguće da jedan Raičević, kapiten ekipe košarkaša, koji je proglašen za najboljeg beka u drugoj ligi, nije dorastao bar jednoj pohvalnici, zahvalnici ili plaketi?

Zašto neko bar na simboličan način nije našao model po kome će se nagraditi trud koji svakodnevno ulažu Vojkan Eror i njegov kolega Nenad Stojković.

Entuzijazam koji ulažu članovi uprave kluba, i borbenost kojom su okićeni košarkaši Napretka, sve je to moralo da se podvuče bar jednom nagradom za ovaj klub.

I uspešnima, i borbenima treba satisfakcija sredine u kojoj, i za koju rade.

Da budem potpuno jasan, ne želim da uperim prst u bilo koga da nagradu nije zaslužio, samo sam sto posto siguran da je potpuna sramota ne nagraditi tim koji je zauzeo drugo mesto u drugoj košarkaškoj ligi. Dakle, ako su sve raspoložive nagrade dodeljene, trebalo je naći rešenje na sledeći način. Trebalo je doneti odluku da se vanredno priznanje za postignute rezultate u 2018.godini dodeli KK Napredak iz Aleksinca. Pošto je taj postupak zavisio samo od dobre volje organizatora, a ne i od novčanih sredstava, postavlja se pitanje zašto to nije urađeno?

Po meni nema nijednog racionalnog objašnjenja, a po Vama?


# košarka Dušan Ostojić priznanje Vojkan Eror Napredak KK sportski savez
@zubarcina @KKNapredakAl @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima