Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rugla Aleksinca - drugi deo

rss

20.04.2021. Saša Gidra Marković

Priča o poznatim gradskim ruglima se nastavlja, predstavićemo vam bezbroj lokacija za koje jednostavno ne postoji objašnjenje šta dalje sa takvim objektima.

Rugla Aleksinca - drugi deo

Neshvatljivo je ponašanje pre svega lokalne samouprave koja bi trebalo u najmanju ruku da sankcioniše vlasnike zapuštenih objekta i tako ih prinudi da prostor pristojno urede ili dovedu u funkciju.

Pre nekoliko dana pričali  smo o "straćari" poznatoj kao "Trska" na ulazu u gradski park Brđanka. Nažalost nikakvog pomaka nema. Lažnu nadu nam je dala zakačena tabla sa oglasom o prodaji stana na Al. Rudniku.

Ovog puta se selimo na ulaz u Bovansku klisuru u čuveni motel Mali cvet. Nekada kultno mesto aleksinačkog ugostiteljstva, danas "kuća strave i užasa". Poslednji put je bio pod upravom Crvenog krsta, a pre dve godine se spominjao u planovima opštine Aleksinac kao obilaznica sa auto-puta - Rutevac - Mali cvet. Na sajtu opštine mogao se videti javni uvid i nacrt plana državnog puta drugog reda. Naravno sa tim se nije krenulo do dana današnjeg.

Ponavljamo istu priču. Nije bitno ko je vlasnik lokala, da li je objekat državni ili privatni bitno je da svakom normalnom čoveku "bode oči" i sramoti sam ulazak na turističku lokaciju Bovansko jezero.

I tako već godinama "ćuti" kao rugoba cele klisure, a niko ne preduzima nikakve mere.

Nastaviće se...


# Aleksinac Bovansko jezero Saša Marković Gidra
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima