Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osvrt: U iščekivanju izbora III

rss

17.02.2016. Miodrag Tasić

Ko o čemu, mi o izborima. Kad će već jednom? Da nam svane. Da progledamo. Da krenemo napred, brže, bolje, jače... Beše li to ono olimpijsko geslo?

Osvrt: U iščekivanju izbora III

Mada, mi idemo napred. Sve napred u bolje sutra i svetlu budućnost, iako neki zlobnici tvrde da smo pogrešili smer. To jest, okrenuli smo za 180 stepeni, pa sada, po njima,  jurimo u 19. vek!

Elem, još ne znamo termin izbora u Srbiji, ali sve stranke na srpskoj političkoj sceni, otprilike dve stotine, uveliko rade na svojoj promociji. Misli se na pridobijanje glasova srpskog biračkog tela. U Srbiji vlada demokratija i sve stranke su ravnopravne. Svi imaju iste uslove u predizbornoj kampanji, ravnopravan tretman u medijima, finansijska sredstva podjednako su dostupna. To iz razumljivih razloga. Izbori su skupa zabava i sirotinja u politici nema šta da traži!

Međutim, ono poznato međutim, neki su malčice ravnopravniji u tom izbornom nadmetanju. Ovi na vlasti, na primer. Koliko je samo uspeha u ekonomiji? Cenjeni smo u međunarodnim okvirima. Svi nam se dive. Nato pakt, Evropa koja nema alternativu, susedi, vazda prijateljski nastrojeni, MMF, Svetska banka i mnogi drugi odaju nam priznanje. Po indeksu bede zauzimamo visoko sedmo mesto u svetu. Malo li je?

Ni migranti s Bliskog Istoka nas ne kude. Zadovoljni su Srbijom. Lepo su dočekani i ispraćeni. Ubuduće biće lepo namireni i u Srbiji. Dobiće smeštaj koji dolikuje čoveku. Tvrdim da će im mnogi naši građani pozavideti na smeštaju.

Mi, inače, ne škrtarimo kad su stranci u pitanju. Na svoje gledamo drugačijim očima. Oslobodili smo Nato pakt poreza i carina, ali mnogim građanima Srbije ne prašta se dug od pet-šest hiljada dinara duga za električnu struju. Takvima seku struju i ostavljaju ih u mraku. Mislim da bismo mogli kao društvo biti malo humaniji i prema svom narodu!

Toliko je uspeha aktuelne vlasti da prosečan glasač mora da zaokruži uspešan tim. Onaj pobednički. Uostalom, tim koji dobija, ne menja se. A kad smo već kod timova najveći uspeh trenutne vlasti ostvaren je u sportu. Novak Đoković pobedio u Australiji. Prvaci Evrope smo u vaterpolu. Strelci su osvojili neke medalje, plivači, pa oni u tekvandou! A futsal napravio čudo. Zahvaljujući, Beogradu na vodi i bez vode (dok se igralo prvenstvo u malom fudbalu, aristokratski nazvano "futsal", nije bilo vode u Areni), zabeležismo istorijske rezultate. Prvi put u istoriji Srbije, dakako. Još kada budemo organizovali prvenstva u košsalu, ruksalu, odbojsalu, biće medalja za pretek. Naravno, treba se izboriti za organizaciju ovih visoko profitabilnih takmičenja, o koje se svi u svetu otimaju.

Samo napred u nove radne pobede!

Miodrag Tasić
Miodrag Tasić

Komentara: 2


# Miodrag Tasić sport izbori NATO Svetska banka Novak Đoković migranti futsal
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-3)

    živomir nikolić 17.02.2016.
    Ako se migrantima i emigrantima omogući neko glasačko mesto,izbori bi dobili malo na neizvesnosti,a možda bi stvar bila još i jasnija,ko će ga znati?Oni su kratko vreme kod nas pa možda bi, iz neznanja,glasali za pravu stranku?Ja u nas same više nemam poverenja!

  • (+6) (-3)

    NATO u blato! 18.02.2016.
    Očekujem da dojučerašnji radikali, najžešći borci protiv NATO agresora, domaćih izdajnika i stranih plaćenika, a sada plaćeni SNS komentatori krenu da nam objašnjavaju da nas njihov Vođa Picousti uvodi u NATO za naše dobro. I što su nas ubijali i rušili gradove bilo je za naše dobro, samo mi to nismo shvatali dok nam Aleksandar Vučić to nije objasnio.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}