Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Milan Petković Trio na umetničkom festivalu u Beogradu

rss

17.06.2019. Časlav Vasiljević

Na ovogodišnjem art festivalu „Devetka“, koji se održava od 14. do 22. juna u Begradu, uz brojne muzičke sastave iz Srbije i inostranstva učestvuje i Milan Petković Trio.

Milan Petković Trio na umetničkom festivalu u Beogradu

U petak, 14. juna, počeo je u Beogradu, u Staroj ciglani, art festival „Devetka“. Održava se po peti put i svojim imenom simbolizuje devet vrsta umetnosti (slikarstvo, vajarstvo, književnost, arhitektura,  fotografija, ples, film, strip i muzika), što znači da je svojim sadržajem multikulturalan. U devet festivalskih dana, na desetak lokacija u ovom prostoru, održavaju se muzički koncerti,  likovne i vajarske izložbe, nastupi književnika, tribine i razgovori o umetnosti, umetničke radionice...  Rečju – odvija se čarolija umetnosti u njenom najširem značenju pod stalnim sloganom „Stvaraj dalje“ i ovogodišnjim motom „Alhemija“. Više stotina učesnika i više hiljada posetilaca tih devet dana sumornu svakodnevicu zamenjuju nečim lepšim, humanijim, kreativnijim.

Završne festivalske večeri, u subotu 22. juna, na bini Ciglana od 22 časa, jednoiposatni koncert imaće i aleksinačka grupa Milan Petković Trio. Poziv za festival stigao je nakon što je grupa ove godine u Beogradu imala nekoliko koncerata u  Ciglani i u „Strogom centru“ na Dorćolu. Ovim učešćem grupa je uvrštena u sam vrh domaće savremene muzike, uz Zemlju gruva, Fiš in oil, Kralj Čačka...

Trio čine Milan Petković, klavijature i kompozitor, Nebojša Despotović, gitara i Miloš Stojković, bubnjevi. Na koncertu će svirati ambijentalnu džez muziku Milana Petkovića sa dosadašnjih šest objavljenih albuma.

A kako je bilo prethodnih festivala pogledajte OVDE.

Komentara: 0


# festival koncert Časlav Vasiljević Milan Petković
@CaslavV @ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima