Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Милан Петковић Трио на уметничком фестивалу у Београду

rss

17.06.2019. Часлав Васиљевић

На овогодишњем арт фестивалу „Деветка“, који се одржава од 14. до 22. јуна у Беграду, уз бројне музичке саставе из Србије и иностранства учествује и Милан Петковић Трио.

Милан Петковић Трио на уметничком фестивалу у Београду

У петак, 14. јуна, почео је у Београду, у Старој циглани, арт фестивал „Деветка“. Одржава се по пети пут и својим именом симболизује девет врста уметности (сликарство, вајарство, књижевност, архитектура,  фотографија, плес, филм, стрип и музика), што значи да је својим садржајем мултикултуралан. У девет фестивалских дана, на десетак локација у овом простору, одржавају се музички концерти,  ликовне и вајарске изложбе, наступи књижевника, трибине и разговори о уметности, уметничке радионице...  Речју – одвија се чаролија уметности у њеном најширем значењу под сталним слоганом „Стварај даље“ и овогодишњим мотом „Алхемија“. Више стотина учесника и више хиљада посетилаца тих девет дана суморну свакодневицу замењују нечим лепшим, хуманијим, креативнијим.

Завршне фестивалске вечери, у суботу 22. јуна, на бини Циглана од 22 часа, једноипосатни концерт имаће и алексиначка група Милан Петковић Трио. Позив за фестивал стигао је након што је група ове године у Београду имала неколико концерата у  Циглани и у „Строгом центру“ на Дорћолу. Овим учешћем група је уврштена у сам врх домаће савремене музике, уз Земљу грува, Фиш ин оил, Kраљ Чачка...

Трио чине Милан Петковић, клавијатуре и композитор, Небојша Деспотовић, гитара и Милош Стојковић, бубњеви. На концерту ће свирати амбијенталну џез музику Милана Петковића са досадашњих шест објављених албума.

А како је било претходних фестивалa погледајте ОВДЕ.


# фотографија фестивал концерт Часлав Васиљевић Милан Петковић
@CaslavV @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима