Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kanda, Kodža i Nebojša u Aleksincu podsetili na život pre korone

rss

03.10.2020. Aleksinac.net

Originalno planiran za kraj avgusta, u trajanju od tri dana, ovogodišnji Al Rok Fest je održan u petak 2. oktobra u skraćenom izdanju sa koncertom i izložbom.

Kanda, Kodža i Nebojša u Aleksincu podsetili na život pre korone

U 19 časova u galeriji Doma kulture otvorena je izložba fotografija sa prošlogodišnjeg Al Rok Festa na kome su učestvovali bendovi Irish Stew of Sindidun, Artan Lili i Električni orgazam. Na izložbi su prikazane fotografije autora Jelene Vojinović (Balkanrok), Aleksandre Ignjatović (Headliner), Strahinje Jovanovića (Musicpocket) i Stefana Intruder Živkovića (Alpres). Izložbu je otvorio Ivan Matejević kratkim podsetnikom na istoriju ovog festivala.

U velikoj sali Doma kulture, dvadeset minuta posle osam časova na binu su se popeli Kanda, Kodža i Nebojša. Odavno nismo svirali, ali baš davno nismo svirali u ovoj pozorišnoj varijanti, više nam odgovara klupska - rekao je Oliver Nektarijević, pevač benda. Ovo je bend koji je navikao na "električnu" svirku, sa publikom koja stoji ispred njih, dok je ovom prilikom sedela, Ali, posle samo nekoliko pesama atmosfera u Domu kulture nije bila pozorišna već prava koncertna, neki su igrali u svojim sedištima, neki su čak došli da igraju ispred bine, a većina je pevala pesme zajedno sa bendom.

Od rekvizita, Oliver je sa sobom poneo pljosku rakije i flašicu vode. Između pesama je nazdravljao sa publikom i kako kaže, rakija je zbog korone. Bend je odlično svirao s obzirom da ne nastupaju često u akustičnom aranžmanu tako da su njihove pesme dobile neku drugačiju atmosferu i energiju. Posle nekih osamdeset minuta pesmom Righteous završili su koncert. Ipak, publika nije htela da napusti salu i usledili su pozivi i Kanda, Kodža i Nebojša su se vratili i odsvirali još jednu numeru.

Nekako se čini da je Aleksincu bio potreban ovakav koncert u ovoj godini kada je neizvesnost veća ne samo jer živimo u Srbiji, već nam i korona preti iz vazduha. Za one koji nisu bili prisutni napomenuo bih da je Dom kulture ispoštovao sve neophodne mere koje je propisao Krizni štab. Policija je pre koncerta i tokom njega bila prisutna da kontroliše da se mere poštuju. Bilo je nekih komentara zašto koncert u zatvorenom prostoru vreme pandemije, ja bih odgovorio, a zašto svake nedelje po nekoliko svadbi i slavlja u kafanama?

Mike Stankovich


# fotografija Centar za kulturu i umetnost festival Ivan Matejević koncert Al Rok Fest Kanda Kodža i Nebojša
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima