Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Najave, koncerti, komunikacije...

rss

16.10.2016. Boža Marković - Nesvrćanin

U subotu, 22.10.2016. u velikoj dvorani Centra za kulturu Aleksinac, sa početkom u 20 časova održaće koncert KUD "Kolo" iz Beograda.

Najave, koncerti, komunikacije...

Koncert je već najavio Centar za kulturu Aleksinac na svojoj elektronskoj stranici, a štampane su i plakate o tom kulturnom događaju u mesecu slobode Aleksinca, jer se dan oslobođenja u 1. svetskom ratu obeležava 15.10., a isti taj dan u 2. svetskom ratu se obeležava 13.10.

Povod za ovo pisanje je način komunikacije za javnošću.

Pre nedelju dana održan je sajam kolekcionara i jedan čitalac Aleksinac neta je primetio da je taj događaj mogao ranije da se najavi kako bi ljudi izašli tog dana i učestvovali u ovom događaju. Pitanje je se toga dana doprinelo, da li imamo starine za ponudu ili ne, ali je primedba na mestu.

U svetu su to veoma organizovani skupovi za koje se pozivaju stručnjaci koji procenjuju starine i tako povećavaju obaveštenost građana koji starine poseduju.

Pomenuti su Dani oslobođenja Aleksinca i okoline. Taj Dan je obeležen 13.10.2016. Obaveštenje za ovaj događaj je išao kako je uobičajeno. Rezultat je postignut. Dani su obeleženi, Aleksinački radio je izvestio građane, ali suština je da li je tom značajnom pomenu datuma iz istorije ovog kraja prisustvovao veliki broj građana ili nije?

Bili su svi zvaničnici iz sredine, govorili na skupu direktor Muzeja i predstavnik Saveza boraca, međutim brojnost je mala. Razlog obaveštavanje građana. Manje više ista lica, sa malo novih.

Protokoli i tome doprinose, jer smo bili svedoci ružnih scena, sa pominjanje roditelja psovkama, kada neko nije uvršten u protokol i ne može da se najavi njegovo učešće. Malo smo fleksibilniji, u novije vreme, pa se svi ne najavljuju, ali polože venac, odaju poštu i time se postiže rezultat koga neko želi da ostvari.

Mnogi događaji su brojniji kada su u pitanju organizovani dani, kao Dan akcijaša i sl.

Ovo obaveštenje o koncertu našeg poznatog KUD- je dobro, ali da li će biti dovoljno? Ne, jer će opet malo onih za to da saznaju koji bi voleli da prisustvuju. Drugo pitanje je koliko je to sve dostupno građanima iz udaljenijih mesta i koliko je izvodljivo?

Osim toga da nam nedostaje pravo izveštavanje, su i naše mogućnost.


# Boža Marković - Nesvrćanin Aleksinac.Net koncert dan opštine KUD Kolo
@aleksinacnet @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima