Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Најаве, концерти, комуникације...

rss

16.10.2016. Божа Марковић - Несврћанин

У суботу, 22.10.2016. у великој дворани Центра за културу Алексинац, са почетком у 20 часова одржаће концерт КУД "Коло" из Београда.

Најаве, концерти, комуникације...

Концерт је већ најавио Центар за културу Алексинац на својој електронској страници, а штампане су и плакате о том културном догађају у месецу слободе Алексинца, јер се дан ослобођења у 1. светском рату обележава 15.10., а исти тај дан у 2. светском рату се обележава 13.10.

Повод за ово писање је начин комуникације за јавношћу.

Пре недељу дана одржан је сајам колекционара и један читалац Алексинац нета је приметио да је тај догађај могао раније да се најави како би људи изашли тог дана и учествовали у овом догађају. Питање је се тога дана допринело, да ли имамо старине за понуду или не, али је примедба на месту.

У свету су то веома организовани скупови за које се позивају стручњаци који процењују старине и тако повећавају обавештеност грађана који старине поседују.

Поменути су Дани ослобођења Алексинца и околине. Тај Дан је обележен 13.10.2016. Обавештење за овај догађај је ишао како је уобичајено. Резултат је постигнут. Дани су обележени, Алексиначки радио је известио грађане, али суштина је да ли је том значајном помену датума из историје овог краја присуствовао велики број грађана или није?

Били су сви званичници из средине, говорили на скупу директор Музеја и представник Савеза бораца, међутим бројност је мала. Разлог обавештавање грађана. Мање више иста лица, са мало нових.

Протоколи и томе доприносе, јер смо били сведоци ружних сцена, са помињање родитеља псовкама, када неко није уврштен у протокол и не може да се најави његово учешће. Мало смо флексибилнији, у новије време, па се сви не најављују, али положе венац, одају пошту и тиме се постиже резултат кога неко жели да оствари.

Многи догађаји су бројнији када су у питању организовани дани, као Дан акцијаша и сл.

Ово обавештење о концерту нашег познатог КУД- је добро, али да ли ће бити довољно? Не, јер ће опет мало оних за то да сазнају који би волели да присуствују. Друго питање је колико је то све доступно грађанима из удаљенијих места и колико је изводљиво?

Осим тога да нам недостаје право извештавање, су и наше могућност.


# Божа Марковић - Несврћанин Алексинац.Нет концерт дан општине КУД Коло
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима