Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ima ih kod "Kožare"

rss

10.07.2021. Saša Gidra Marković

Nastavljamo priču o poznatim gradskim ruglima, bezbroj lokacija, mnoštvo pitanja. Jedno je sigurno pitanje, šta dalje sa ovim objektima? Da li će im ikad doći lepši dani?

Ima ih kod "Kožare"

Nakon Trske, Malog cveta i Veterinarske stanice, improvizovanog javnog WC-a, kuće strave i užasa na Brđanci, štamparije 7. juli u ulici Petra Zeca, ovog puta idemo na još jedno poznato mesto.

Ako ste vozač, sigurno ste aktivan član viber grupe pod nazivom "Policija Aleksinac i okoloina" ili neka druge grupe sličnog naziva i sadržaja. Ove grupe služe za upozorenje vozačima gde se nalaze saobraćajne patrole u svakom momentu. Sigurno je svakom od nas bar jednom pomogla ili spasla neke drastične kazne.

Primetili ste, da vam na grupi najviše stiže poruka "Ima ih kod kožare" ili "Kožara, raskrsnica Nišlije". Mlađim naraštajima, sigurno ova poruka ne znači mnogo, jer mnogi ne znaju o čemu se radi i kakva je to zgradica koja se nekad koristila za otkup kože.

Ova često spominjana kućica se nalazi na početku ulice Vojske Jugoslavije. Ova ulica, pored reke Moravice, se nekad koristila kao "Vašarska" i često je bila pretvarana u slepu zbog vašarskih potreba. Bilo je zabranjeno skretanje desno iz jednosmerne ulice Dušana Trivunca i skretanje ulevo iz Ustaničke ulice.

Dakle, sad opet sledi čuveno pitanje, a kako danas izgleda Kožara, čije je to i čemu služi? Da li će još uvek da trune, da li je moguće da baš nikog od nadležnih organa ovaj objekat ne zanima.

Odgovor je "DA" -  ne zanima nikog!

Ponavljam istu priču kao papagaj. Nije bitno koje vlasnik lokala, da li je objekat državno ili privatno vlasništvo, bitno je da svakom normalnom čoveku "bode oči"!


# Saša Marković Gidra
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima