Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Има их код "Кожаре"

rss

10.07.2021. Саша Гидра Марковић

Настављамо причу о познатим градским руглима, безброј локација, мноштво питања. Једно је сигурно питање, шта даље са овим објектима? Да ли ће им икад доћи лепши дани?

Има их код "Кожаре"

Након Трске, Малог цвета и Ветеринарске станице, импровизованог јавног WC-а, куће страве и ужаса на Брђанци, штампарије 7. јули у улици Петра Зеца, овог пута идемо на још једно познато место.

Ако сте возач, сигурно сте активан члан вибер групе под називом "Полиција Алексинац и околоина" или нека друге групе сличног назива и садржаја. Ове групе служе за упозорење возачима где се налазе саобраћајне патроле у сваком моменту. Сигурно је сваком од нас бар једном помогла или спасла неке драстичне казне.

Приметили сте, да вам на групи највише стиже порука "Има их код кожаре" или "Кожара, раскрсница Нишлије". Млађим нараштајима, сигурно ова порука не значи много, јер многи не знају о чему се ради и каква је то зградица која се некад користила за откуп коже.

Ова често спомињана кућица се налази на почетку улице Војске Југославије. Ова улица, поред реке Моравице, се некад користила као "Вашарска" и често је била претварана у слепу због вашарских потреба. Било је забрањено скретање десно из једносмерне улице Душана Тривунца и скретање улево из Устаничке улице.

Дакле, сад опет следи чувено питање, а како данас изгледа Кожара, чије је то и чему служи? Да ли ће још увек да труне, да ли је могуће да баш никог од надлежних органа овај објекат не занима.

Одговор је "ДА" -  не занима никог!

Понављам исту причу као папагај. Није битно које власник локала, да ли је објекат државно или приватно власништво, битно је да сваком нормалном човеку "боде очи"!


# саобраћај Душана Тривунца Саша Марковић Гидра
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима