Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

In memoriam: Branko Kolundžija

rss

05.10.2016. Saša Marković

Otiš'o je čovek za koga svi kažu da je bio dobar, pošten i tih čovek.
Nažalost, nema više našeg Baneta, sportskog radnika koga ovaj grad nikad nije ispoštovao i nikad mu nije rek'o “Hvala”.

In memoriam: Branko Kolundžija

Branko Kolundžija je po dolasku u Aleksinac sa grupom građana 1998. godine pokrenuo inicijativu za osnivanje Atletskog kluba Napredak. Svoju ideju je i ostvario početkom januara meseca 1999. godine, kada je i klub zvanično upisan u Ministarsvo omladine i sporta, a Branko postao trener atletskog kluba.

Za više od deset godina bavljenja trenerskim poslom u AK "Napredak" u klubu je trenirao veliki broj takmičara. Najveći uspesi koji su ostvarili takmičari pod njegovim nadzorom su: Prvaci Jugoslavije, Pobednici kupa Jugoslavije, kasnije SCG, prvaci Srbije, pobednici različitih kroseva sirom zemlje.

Pored ovih velikih uspeha bilo je još mnogo osvojenih medalja sa različitih takmičenja. Takođe je sarađivao sa ostalim sportskim klubovima u gradu, pogotovo u pripremnom kondicionom periodu.

Bane je čovek koji je Aleksincu doneo kraljicu sportova i ostavio velike korene za buduće uspehe  atletskog sporta. Posle 2010. godine povlači se iz kluba i odlazi na Mali Jastrebac - Jasenove vode, sa ciljem da osposobi za rad Atletsku kućicu, kako bi mnogi sportski klubovi imali gde da idu na bazične pripreme.

Suvišno je reći da je ovaj čovek zaslužio da neka trka u organizaciji Atletskog kluba ponese njegovo ime.

Komentara: 0


# atletika Napredak AK Mali Jastrebac Jasenove vode In memoriam Branko Kolundžija
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}