Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

In memoriam: Бранко Колунџија

rss

05.10.2016. Саша Марковић

Отиш'о је човек за кога сви кажу да је био добар, поштен и тих човек.
Нажалост, нема више нашег Банета, спортског радника кога овај град никад није испоштовао и никад му није рек'о “Хвала”.

In memoriam: Бранко Колунџија

Бранко Колунџија је по доласку у Алексинац са групом грађана 1998. године покренуо иницијативу за оснивање Атлетског клуба Напредак. Своју идеју је и остварио почетком јануара месеца 1999. године, када је и клуб званично уписан у Министарсво омладине и спорта, а Бранко постао тренер атлетског клуба.

За више од десет година бављења тренерским послом у АК "Напредак" у клубу је тренирао велики број такмичара. Највећи успеси који су остварили такмичари под његовим надзором су: Прваци Југославије, Победници купа Југославије, касније СЦГ, прваци Србије, победници различитих кросева сиром земље.

Поред ових великих успеха било је још много освојених медаља са различитих такмичења. Такође је сарађивао са осталим спортским клубовима у граду, поготово у припремном кондиционом периоду.

Бане је човек који је Алексинцу донео краљицу спортова и оставио велике корене за будуће успехе  атлетског спорта. После 2010. године повлачи се из клуба и одлази на Мали Јастребац - Јасенове воде, са циљем да оспособи за рад Атлетску кућицу, како би многи спортски клубови имали где да иду на базичне припреме.

Сувишно је рећи да је овај човек заслужио да нека трка у организацији Атлетског клуба понесе његово име.


# атлетика Напредак АК Мали Јастребац Јасенове воде In memoriam Бранко Колунџија
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима