Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ako može Beograd na vodi, može valjda i METALIKA na Kraljevici

rss

05.08.2015.

Brate, je l' stvarno dolazi METALIKA iduće godine, znaš li nešto, svakog dana me pita neko.

Ako može Beograd na vodi, može valjda i METALIKA na Kraljevici

Tek kad sam stigao kući i skinuo zelenu narukvicu i akreditaciju oko vrata, shvatio sam zašto su mi postavljali svakodnevno takva šitanja.

Za sad je siguran, kako kažu organizatori, rehabilitovani roker Džiboni i njegov, kako reče, brat Vlatko, kao i Parni valjak.

U ovoj zemlji svašta se dešava čuda su moguća, evo jutos pročitah GUČA bez turbo folka, znači šta su pevali, pevali su, nema narodnjaka, a nema više ni srpske majke CECE, tako je odlučilo tamošnje novo rukovodstvo opštine Lučani.

Možda su se ugledali na kolegu Sašu Mirkovića, kolegu iz Zaječara, inače estradnog menadžera koji je preporodio Gitarijadu u Zaječaru i bombasto najavljuje novu 50. jubilarnu po redu.

Riječki sastav Sileth je pobednik Gitarijade, a revijalno veče je otvorila grupa Galija koja je 1978. godine nastupila kao demo bend i odnela pobedu i tako su posle 37 godina uspeli da postanu rokonačelnici.

Therapy, gosti iz Ujedinjenog kraljevstva su bili pravi stranci na ovoj manifestaciji. Bili su oduševljeni gostoprimstvom i energijom svojih fanova. iz Jugoistočne Srbije.

Generaciji 5, a zatim i Električnom orgazmu, pripala je čast da spuste zavesu 49 Gitarijade.

Svi jedva čekaju 50. po redu, najavljuju se velika imena domaće i inostrane scene, a šta će biti od svega toga videćemo.

Polako se pakuju šatori, vreće, pale motori, a moja ekipica budi našu rokersku stojadinku, koja se pošteno odmorila za vreme Gitarijade. Prolazimo pored Kraljevice, gde se polako rastura bina, skupljaju limenke, plastične čaše, flaše. zastajemo ispred jednog danima okupiranog drakstora, gde samo oni najuporniji ispijaju poslednju bocu piva. Jedan matori nepoznati roker me preseče čuvenim pitanjem "izvini je l' stvarno dolazi METALIKA idućeg leta".

Ja mu samo odgovori, onako iz topa, pa ako može Beograd na vodi, može valjda i METALIKA na Kraljevici.

Pozdrav od vašeg Sase Gidre, METALIKINOG DOBROG DRUGA


# Beograd Gitarijada Zaječar Saša Mirković Beograd na vodi Saša Marković Gidra Gidra Metalika
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima