Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Gitarijada dan 3.

rss

31.07.2015.

Nastavljamo izveštavanje sa Gitarijade, iz pera našeg dopisnika Saše Markovića Gidre.

Gitarijada dan 3.

Moto kamp je razdvojen i nalaizi se kod sporske hale, onde gde je nekad bio stari rok kamp 90 god, lepa atmosfera, gomila motora, svadbeni šatori sa pecenim prasićima i miris rostilja, kao na nekom vašaru. Ovde je pivo 120 din, a i ostalo je sve prilagođeno našem džepu. Topla atmosfera, domaćinska, svako je raspoložen za neki vid druženja. A sa zvučnika se čuju dobro poznati moto hitovi. Ima motora sa AL  tablicama, kao dosta stranih.

Još je sve mirno, spavaju oni, spavaju i njihovi jahači. Prava prilika da se lepo pogledaju moto lepotice. Razdaljina između dva događaja je oko 300m. Ako nekog zanima, na pola puta se prodaju lepe mekike po 50 din. i limunada po istoj ceni. 

Oko 21h na scenu stupa iGuano Apes, iz Nemačke, predvođem pevačicom Sandrom Nasić, hrvatskog porekla, kojima su ovi prostori dobro poznati. Zahvaljujući njoj i stalnim upadicama na maternjem jeziku, ovu grupu nisam doživeo kao stranu, već kao grupu iz regiona. Svirka je trajala sat vremena, a bend je u znak zahvalnosti dobio brojne ovacije. 

Nakon toga sledi drugo polufinalno veče, do tačno u ponoć. Ponovo popunjena Kraljevica očekuje nastup grupe Kerber, koji je trebao da bude još prošle godine, ali je zbog vremenskih prilika otkazan

Kerber, Neša Minić, Gale...

Odličan nastup od sat vremena, sa odličnim repertoarom, uveličao je i naš sugrađanin, inače gitarista grupe Kerber, Nebojša Minić. 

Imali smo, dakle, svuda predstavnike i na glavnom rok stejdžu, i u publici, i na moto skupu. 

Oko 2h iza ponoći na scenu izlazi Laibach, slovenački industrijal bend, prava atrakcija širom sveta, publika je bila već vidno prepolovljena i umorna.

Ono što sam primetio ovih dana jeste da stare legendarne eks Yu grupe pune kraljevicu. Svaka čast stancima, ali legende su legende, na njihovim svrkama su rokenrol deca, a dok ima njih, biće i gitarijade. 

A, da, sinoć sam sam čuo da će mesec biti plav, pogledah u njega, ali meni je isti, kao i svake veceri. Polako i sigurno pođoh na spavanje, dok su se mešali poslednji zvukovi Laibach i neizostavno zorsko turiranje motora.

Pozdrav od Gidre

Komentara: 1


# Gitarijada Zaječar rok muzika Kerber Nebojša Minić Saša Marković Gidra Gidra Lajbah
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+3) (-0)

    Aleksandar 02.08.2015.
    Mogao bi da se baviš pisanjem bloga.
    Što na um to na drum, ali ti ide.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima