Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zelena pijaca u velikim problemima

rss

24.06.2014. D. Ostojić

Današnji pljusak je doneo veliku količinu vode, koja se izlila u prostor zelene pijace. To je sa sobom donelo i niz problema i otvorilo jednu temu koja je jako zanimljiva.

Zelena pijaca u velikim problemima

Javilo nam se par čitalaca koji su nam se požalili na probleme koje imaju:

"Ove godine četvrti put kako mi je lokal poplavljen. Što je najgore osim kišnice, lokal mi poplavljuje i kanalizacija, pa stalno moram da čistim fekalije. Strašno je šta doživljavamo, i niko da sagleda naše probleme i da nam pomogne da ih rešimo." ističe J.I. koja u prizemlju pijace drži trgovinsku radnju.

Jedan od pijačnih zakupaca nam dodatno pojašnjava problem:

"Zelena pijaca ne treba da bude u prizemlju iz više razloga, prvi jer nema ventilacije, pa je leti sparno i zagušljivo a zimi se smrzavamo od hladnoće. Drugo, za ovoliki prostor pijace ima samo dva kanalizaciona odvoda, pa se dešava da svaki put kad počne malo jača kiša, dolazi do izlivanja kanalizacije jer kanalizacija ne može da primi tu količinu vode pa se sadržaj vraća u prizemlje, gde je zelena pijaca. I još nešto, taj žablji krak kako ga komunalci zovu, niko ne održava, i mi zakupci stičemo utisak da je komunalnom samo važno da naplati zakup tezgi i trošarinu, a za ostalo ne mare." navodi I.S. koji je petnaestak godina na zelenoj pijaci prisutan kao prodavac.

Ono što je naše čitaoce posebno zabrinulo jeste podatak da se u prostor zelene pijace izliva kanalizacija. Kako bismo proverili sve navode dobijene od trgovaca sa zelene pijace poslali smo zvanično pismo nadležnima, kako bi poštujući tačnost informacija uspeli da odgovorimo na osnovna pitanja, da li padavine i izlivanje kanalizacije u prostor zelene pijace mogu da ugroze zdravlje stanovnoštva.

 

Komentara: 0


# poplava pijaca zaraza kanalizacija
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}