Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Зелена пијаца у великим проблемима

rss

24.06.2014. Д. Остојић

Данашњи пљусак је донео велику количину воде, која се излила у простор зелене пијаце. То је са собом донело и низ проблема и отворило једну тему која је јако занимљива.

Зелена пијаца у великим проблемима

Јавило нам се пар читалаца који су нам се пожалили на проблеме које имају:

"Ове године четврти пут како ми је локал поплављен. Што је најгоре осим кишнице, локал ми поплављује и канализација, па стално морам да чистим фекалије. Страшно је шта доживљавамо, и нико да сагледа наше проблеме и да нам помогне да их решимо." истиче Ј.И. која у приземљу пијаце држи трговинску радњу.

Један од пијачних закупаца нам додатно појашњава проблем:

"Зелена пијаца не треба да буде у приземљу из више разлога, први јер нема вентилације, па је лети спарно и загушљиво а зими се смрзавамо од хладноће. Друго, за оволики простор пијаце има само два канализациона одвода, па се дешава да сваки пут кад почне мало јача киша, долази до изливања канализације јер канализација не може да прими ту количину воде па се садржај враћа у приземље, где је зелена пијаца. И још нешто, тај жабљи крак како га комуналци зову, нико не одржава, и ми закупци стичемо утисак да је комуналном само важно да наплати закуп тезги и трошарину, а за остало не маре." наводи И.С. који је петнаестак година на зеленој пијаци присутан као продавац.

Оно што је наше читаоце посебно забринуло јесте податак да се у простор зелене пијаце излива канализација. Како бисмо проверили све наводе добијене од трговаца са зелене пијаце послали смо званично писмо надлежнима, како би поштујући тачност информација успели да одговоримо на основна питања, да ли падавине и изливање канализације у простор зелене пијаце могу да угрозе здравље становноштва.

 

Коментара: 0


# поплава пијаца зараза канализација
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима