Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčanin među zatočenim srpskim radnicima u Rusiji

rss

25.03.2015.

Prenosimo apel zarobljenih srpskih radnika iz Rusije.
Među njima je i jedan Aleksinčanin.

Aleksinčanin među zatočenim srpskim radnicima u Rusiji

Javljamo se iz Rusije, tačnije iz Moskve. Radili smo u centralnom Sibiru poslednja tri meseca.

Stvari su ovde vrlo loše, smanjili su nam vrednost sata, krali nas u prodavnici, a sada neće da isplate ni to malo sto su dužni!

Mi smo sada u Moskvi, čekamo papire za prelaz u Srbiju, koji su sumnjivog porekla i čcekamo nase zarade, već smo šest dana ovde, niko nas ne pita da li imamo nešto da jedemo, a karte i plate niko i ne spominje.

Radili smo u Kujumbi na minus 40 stepeni, smešteni smo bili u kontejnerima po šest ljudi na dvanaest kvadrata.

Hranili se hranom bez vitamina i to sve uz obećanje od 6 dolara na sat!!!

Radili smo 11 sati dnevno nedeljom do ručka tj. 6 sati, posle su nam zbog lošeg kursa rublje prepolovili satnicu!

Dozvolili su nam da pazarimo u kantini, kao akontaciju, a posle nas i tu ukrali, uzevši nam najmanje trideset posto od našeg pazara!!!

Kada smo se nas dvojica prijavili da idemo kući zbog lošeg zdravstvenog stanja, a lekarsku negu nismo imali ADEKVATNU!

Čekali smo praktično izolovani na minus 40 stepeni skoro mesec dana!!! Posle su nas otpremili u Moskvu, gde sedimo već šest dana prepušteni sami sebi!

Niko nas ne zove i pita da li imamo šta da jedemo

Mii samo hoćemo kući našim porodicama i naravno sa našim teško zarađenim parama!!!!!

Firma koja stoji iza svega se zove SIV INVEST, registrovana u Moskvi na ime GOLUBOVIĆ GORAN, SA DIREKTOROM NIKOLOM KURTOVIĆEM!

Trenutno smo u Severnom Tusinu u Moskvi, gde sa šesnaestog sprata posmatramo Moskvu.

Obavestite sve koje mislite da treba, a možete i rusku ambasadu u BG, jer je ovde zatočen SEKRETAR DRUŠTVA SRPSKO - RUSKOG PRIJATELjSTVA RAJEVSKI VRONSKI U ALEKSINCU !!!!!!!!!!!

Za našu golgotu nisu krivi Rusi, već naši Srbi!
 

Komentara: 10


# Rusija Klub Srpsko Ruskog prijateljstva
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+12) (-7)

  Dragan 26.03.2015.
  Tople Slovenske duse ? Ista BANDA i ti Srbi koji su vas odveli tamo i ti Rusi koji vas pokrali u prodavnici i oni koji vam obezbedjuju za mito u dosluhu sa vasim direktorima papire "sumnjivog porekla" . Da li Rusi imaju inspekciju koja je dozvolila da vas smeste po 6 u 12 kvadrata ili ih bas briga zato sto su opet i za to dobili mito "da zatvore oci" i plus dobili jeftinu radnu snagu... Isto BEZAKONJE i ovde i tamo. Ovde je cak i manje bezakonje zato sto smo blizi civilizaciji.

 • (+12) (-1)

  bokiar 26.03.2015.
  ja se trenutno nalazim u Moskvi,i sve sto je u mojoj moci ja sam spreman da pomognem,nek mi se jave na tel.+79265484117

 • (+8) (-8)

  Sociološkinja 30.03.2015.
  Taj Zoran Cvetković je težak prevarant.Stanovao je kod mene u Aleksincu(sprat kuće od 110 kvadrata)2 meseca(zimski period) i nije platio struju 1oo evra,ali zato traži od firme svoje zarade i zove sve medije.Nismo ga prijavili policiji,a trebali smo.

 • (+7) (-8)

  Gdjo socioloskinja.... 30.03.2015.
  Da ste sklopili ugovor ne bi bili prevareni ali ste hteli da izbegnete placanje poreza za izdavanje stana kojoi bi morali po zakonu da platite ali tio sa ciravom situacijom koja je coveka zadesila nema veze. Znaci sve i ad je to tacno sto kazete znaci neka mu se zadesi svo zlo ovog sveta.....Zato smo tu gde jesmo zbog zlobe i pakosti koja vlada u nama.

 • (+8) (-7)

  Sociološkinja 31.03.2015.
  Sram vas bilo,branite čoveka koji ostavlja svoje dugove svim stanodavcima i nema svoj krov nad glavom u šestoj deceniji života.
  Imam ugovor sa njim(u ličnoj karti je adresa nekog od bivših stanoidavaca),ali me je molio njegov prijatelj koji ga je preporučio da ga ne tužim jer bi i on kao preporuka morao da se povlači po sudu.
  Zavist i zloba jer ja izdajem stan,a vi nemate šta.Srski mentalitet,aleksinački primitivizam i prostakluk!

 • (+6) (-7)

  perkan 31.03.2015.
  To sto je tebi ostao duzan ti ne daje pravo da nekog karakterises sa 'tezak preavrant'. Ako je ovo tvoje zanimanje onda treba da se stidis svog postupka.
  Zna se kako se resavaju takve situacije, odneses ugovor, priznanice na sud, pa trazis nadokanadu. Ali ne... neko je tu hteo da prevari drzavu. je'l tako?

 • (+5) (-5)

  Uf. 31.03.2015.
  Ja ga uopste ne branim i nema razloga jer ga i ne poznajem samo sam konstatovao da ste izgleda jedva docali da svoj licni problem sa covekom iznesete u javnost i to u situaciji koja za njega nije bas najpovoljnjija. Da ste to za sta se izdajete znali bi ste da to ne ide tako.....Da ste atko dobi kako se pravite ako necete na sud onda bi ste nasli resenje a ne da pljujete po coveku u nevolji.

 • (+6) (-4)

  Olicenje dobrote. 31.03.2015.
  Pa vi ste pravo olicenje dobrote. Imate ugovor sa njim ali se odricete od 100 evra da se covek koji ga je preporucio ne bi vukao po sudovima. :D :D :D Obozavam ovu zemlju.

 • (+3) (-1)

  Ajoj... 31.03.2015.
  Preporuka da se povlači po sudu? Na sudu mogu da se pojave izvršni poverilac, vi i izvršni dušnik, on. To su strane u postupku. Preporuka nema sa tim ništa. Ko zna šta se iza tog brda valja.....

 • (+1) (-1)

  BRUKA 23.04.2015.
  Ovo zaista nema smisla.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima