Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Dan ruske kulture u Aleksincu

rss

22.12.2017. Tekst i foto: Boža Marković - Nesvrćanin

Juče je u velikoj sali Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu održan Dan ruske kulture.

Dan ruske kulture u Aleksincu

Program su pripremili učenici i profesori osnovnih škola Žitkovac, Trnjane, Subotinac, Katun, Loćika i Aleksinačke gimnazije, a na ruskom jeziku su program vodili vrlo uspešno učenici Aleksinačke gimnazije.

Program je bio raznovrstan i činile su ga pesme, igre i prikazi na ruskom, stihovi poznatih ruskih pesnika, uz muzičku pratnju na klaviru, harmonici i uz projekciju sa bioskopskog platna.

Bilo je zapaženih nastupa u svim delovima programa. Nepravedno bi bilo isticati pojedince, ali treba reći da su neki učesnici programa plenili dobrim, sigurnim nastupom, kvalitetom izvođenja pesama, muziciranja, igrom i horskim nastupom, što su publika i gosti iz Ruske Feferacije prepoznali i nagradili velikim aplauzima. Čule su se dobro poznate i nezaobilazne ruske melodije "Podmoskovske večeri" i "Kaćuša", kojom je program završen.

Prisutne je u ime domaćina pozdravila direktor CKU Aleksinac Maja Radoman Cvetićanin.

Kao gosti programa bili su predstavnici Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša i studenti sa departmana za ruski jezik sa Filozofskog fakulteta iz Niša.

U holu CKU bila je izložba sa postavkama velikih gradova, ruskih značajnih ličnosti i ruske kulture.

Pored pomenutih ovoj lepoj predstavi prisustvovali su građani, profesori ruskog jezika iz Niša iz pomenutih institucija, predstavnici ruskih organizacija iz Niša, Ruskog humanitarnog centra za brze intervencije u vanrednim prilikama, kao i predstavnici Stranke Rusa Srbije iz Aleksinca i nedavno registrovsnog Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Pukovnik Rajevski" iz Žitkovca.


# Žitkovac Boža Marković - Nesvrćanin Centar za kulturu i umetnost Rusija izložba Loćika Maja Radoman Cvetićanin Klub Srpsko Ruskog prijateljstva Rusi ruski jezik Stranka Rusa Srbije
@cekulaleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima