Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu zbog sumnje na zlostavljanje dece u Aleksincu

rss

25.08.2020.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija o podvođenju jednog deteta u Aleksincu i obljube drugog deteta u Bogatiću, pokrenuo više postupaka kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i centara za socijalni rad u ova dva grada.

Foto: Ombudsman.rs

Uzimajući u obzir činjenicu da je Ministarstvo najavilo da će izvršiti nadzor nad radom centara za socijalni rad u Aleksincu i Bogatiću, Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da u roku od 15 dana dostavi zapisnik o izvršenom nadzoru nad njihovim radom.

Zaštitnik građana od CSR u Aleksincu i u Bogatiću traži da u roku od 15 dana dostave informacije da li su porodice ove zlostavljane dece od ranije na evidenciji tih centara, i ako jesu koje aktivnosti iz nadležnosti centara su preduzete u prethodnom periodu. Takođe, potrebno je da dostave i podatke o aktivnostima iz svoje nadležnosti koje su preduzete povodom navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece.

Izvor

Komentara: 0


# Centar za socijalni rad zaštitnik građana Zoran Pašalić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima