Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otkriveno gde je bila nestala devojka iz Prćilovice

rss

09.05.2022. Agencije

Šesnaestogodišnja Marija S. iz aleksinačkog sela Prćilovica, koja je pronađena jutros nakon sedmodnevne potrage, skrivala se kod jednog Nišlije koji živi u blizini Otvorenog tržnog centra gde je poslednji put i viđena.

Otkriveno gde je bila nestala devojka iz Prćilovice

Policija još obavlja razgovora sa tinejdžerkom u prisustvu službenika Centra za socijalni rad i njene majke Ružice, kako bi se ustanovilo da li u ovom događaju ima elemenata krivičnog dela, ali kako saznajemo, za sada ništa ne ukazuje da je Marija držana u Nišu mimo svoje volje.

- Ono što je do sada utvrđeno je da je bila sa jednim dečkom iz Niša. Još se utvrđuje da li su se znali od ranije ili ga je ona upoznala neposredno pre nestanka. Ona je dosta naivna za devojku njenog uzrasta i povodljiva tako da ne bi bilo nikakvo čudo da je krenula sa tim momkom a da su se tog dana i prvi put sreli. U svakom slučaju rad sa ovom porodicom će biti nastavljen a Centar za socijalni rad će odlučiti o merama koje će se preduzeti u interesu maloletnice s obzirom na ove okolnosti - navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Devojčica je jutros na osnovu fotografije i po istoj garderobi u kojoj je poslednji put viđena, prepoznao policijski službenik. Zatečena je u blizini niške Železničke stanice u ulici Dimitrija Tucovića, u kraju u kome je poslednji put i viđena, a gde živi i dečko kod koga se sklonila.

Tek se utvrđuju razlozi zbog kojih je maloletnica odlučila da pobegne od kuće ali, kako je navela njena bivša hraniteljka Gordica Savić, nakon povratka u matičnu porodicu, nestajala je i pre dva meseca.

Marijina sestra Jasmina kazala je da je porodica odahnula nakon vesti da je šesnaestogodišnja pronađena živa i zdrava.

- Jutros su nam javili policijski inspektori da je Marija pronađena. Došli su u selo i rekli nam da je dobro i zdravo. Tražili su da mama pođe sa njima u Niš da bi bila sa Marijom dok sa njom razgovaraju. Ne znamo kod koga je bila sve vreme, to morate nju da pitate, ja neću da vas lažem - kazala je devojka.

Ističe da su mnogo brinuli jer o njoj nisu imali nikakvih vesti od 30. aprila kada je sa bratom Boškom otišla na niški Otvoreni tržni centar radi kupovine.

- Svi smo brinuli, mama najviše, ništa nismo znali. Ona se nije uopšte javljala, svašta nam je padalo na pamet. Nikakve stvari sa sobom nije ponela, ništa nije ukazivalo da će negde otići. I nas interesuje gde je bila sve ovo vreme - rekla je Jasmina.


# Niš Prćilovica Centar za socijalni rad nestanak
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima