Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Zaštitnik kontroliše Centar za socijalni rad i MUP zbog slučaja podvođenja i prodaje devojke u Aleksincu

rss

25.03.2022. Južne vesti

Nakon što je saznao da se sumnja da je bračni par iz Aleksinca namamio, podvodio i prodao devojku iz Niša zaštitnik građana Srđan Pašalić je samoinicijativno pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Aleksincu i Smederevskoj Palanci i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: arhiva

Pre dva dana uhapšeni su Aleksinčani koji se terete da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, a zaštitnik građana je po saznanju pokrenuo postupak kontrole nadležnih institucija.

Iz medija Zaštitnik građana je saznao da je bračni par iz Aleksinca osumnjičen da je zajedno sa dvoje rođaka namamio devojku iz Niša da im čuva šestoro dece, da su je primoravali da se bavi prostitucijom i da su je posle određenog vremena prodali radi udaje u selo kod Smederevske Palanke. Osumnjičenima je određen pritvor, a šestoro dece je smešteno u hraniteljske porodice - piše u saopštenju.

Traži od Centra za socijalni rad u Aleksincu da ga u roku od 15 dana izvesti da li je porodica osumnjičenog bračnog para od ranije na evidenciji tog centra, koje aktivnosti su preduzete u prethodnom periodu i koje mere su preduzete u cilju zaštite prava i najboljih interesa šestoro dece iz ove porodice.

Od Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci Zaštitnik građana traži da ga u istom roku izvesti o aktivnostima koje su preduzete radi pružanja pomoći devojci za koju se sumnja da je bila žrtva trgovine ljudima, koja je primorana da se uda u selo blizu Smederevske Palanke - navodi se u saopštenju.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da obavesti Zaštitnika građana u roku od 15 dana o preduzetim aktivnostima u tom slučaju.

Izvor


# policija Centar za socijalni rad hapšenje prostitucija zaštitnik građana podvođenje
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima